Χριστουγεννιάτικες κατασκευές: Ιδέες για χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά από βότσαλα & κοχύλια

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές: Ιδέες για χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά από βότσαλα και κοχύλια! Γιατί οι δύο αγαπημένες περίοδοι των περισσότερων ανθρώπων είναι το Καλοκαίρι και τα Χριστούγεννα. Και ξέρουμε ότι πολλοί από εσάς, έχετε ως χόμπι να ζωγραφίζεται και να κάνετε κατασκευές με βότσαλα που μαζεύετε το Καλοκαίρι.

Τα βότσαλα λοιπόν που μαζέψατε από τις αμμουδιές στις καλοκαιρινές εξορμήσεις του 2020, ήρθε ο καιρός να τα μετατρέψετε σε χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά για το δέντρο και το σπίτι. Βότσαλα και κοχύλια, μπορούν να δώσουν ένα ιδιαίτερο τόνο στην χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού σας!

Δείτε ακόμα Χριστούγεννα 2020 : Ιδέες για Χριστουγεννιάτικες γιρλάντες

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μερικά βότσαλα και κοχύλια, κάποιες τέμπερες, κόλλα και ίσως μερικά διακοσμητικά για πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα. Μπορείτε να τα κορνιζάρετε, να τα τοποθετήσετε πάνω από το τζάκι ή στο τραπέζι του χριστουγεννιάτικου ρεβεγιόν ή να τα κάνετε στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Διαβάστε παρακάτω:

Θέλετε να διακοσμήσετε τον τοίχο τα Χριστούγεννα του 2020; Τότε μπορείτε να δημιουργήσετε έναν υπέροχο Ρούντολφ με τα βότσαλα που μαζέψατε από τις παραλίες και να φτιάξετε την πιο όμορφη χριστουγεννιάτικη κορνίζα! Μερικά κλαδιά δέντρων θα δημιουργήσουν πολύ όμορφα και ρεαλιστικά κέρατα για τον Ρούντολφ!

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές: Ρούντολφ από βότσαλα σε κορνίζα

 

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές: Ρούντολφ από βότσαλα σε κορνίζα 

Τα Χριστούγεννα, οι κορμοί δέντρων είναι η Νο1 τάση για τις χριστουγεννιάτικες κατασκευές μας. Μπορούμε λοιπόν να δημιουργήσουμε ένα πολύ όμορφο χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό χώρου, με μερικούς κορμούς δέντρων και μερικά βότσαλα ζωγραφισμένα σε χριστουγεννιάτικα σχέδια.

Ένας Άγιος Βασίλης και μερικά χριστουγεννιάτικα σπιτάκια σε κόκκινες αποχρώσεις, μπορούν να δημιουργήσουν ένα πολύ όμορφο χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό για το τραπεζάκι του σαλονιού, το γραφείο και όχι μόνο!

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές: Χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό με κορμούς δέντρων και βότσαλα

Με ένα βότσαλο, λίγες τέμπερες, μαρκαδόρους και λίγο βαμβάκι μπορείτε να φτιάξετε τον πιο χαριτωμένο Άγιο Βασίλη για το παιδικό δωμάτιο. Κορνιζάρετε την χριστουγεννιάτικη κατασκευή σας για να αναδειχθεί περισσότερο και να διατηρηθεί στον χρόνο!

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές: Άγιος Βασίλης φτιαγμένος από βότσαλα και βαμβάκι

Μπορεί τα Χριστούγεννα να έχει ο Ρούντολφ τον πρωταγωνιστικό ρόλο όσων αφορά τα ελάφια, όμως εμείς μπορούμε να κάνουμε την διαφορά. Ζωγραφίστε μερικά βότσαλα και φτιάξτε ένα ελαφάκι από αυτά που σέρνουν το έλκηθρο του Άι – Βασίλη! Ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο φτιαγμένο με μαρκαδόρους ή τέμπερες, θα απογειώσει την κορνίζα σας!

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές: Ρούντολφ φτιαγμένος από βότσαλα σε κορνίζα

Είμαστε σίγουροι ότι το βότσαλο που έφτιαξε το σώμα του Άγιου Βασίλη, δεν ήταν τόσο όμορφο όταν βρέθηκε, αν κρίνουμε από το σχήμα του. Παρόλα αυτά με λίγη φαντασία και λίγο μεράκι έγινε η αφορμή για να δημιουργηθεί μία υπέροχη χριστουγεννιάτικη κορνίζα με Άγιο Βασίλη και χριστουγεννιάτικο δέντρο!

Άγιος Βασίλης φτιαγμένος από βότσαλα και βαμβάκι σε κορνίζα

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές: Άγιος Βασίλης φτιαγμένος από βότσαλα και βαμβάκι σε κορνίζα 

Τα Χριστούγεννα στις περισσότερες χώρες του κόσμου χιονίζει. Γι’ αυτό και οι χιονάνθρωποι είναι σήμα κατατεθέν τους. Δημιουργήστε με βότσαλα έναν υπέροχο χριστουγεννιάτικο χιονάνθρωπο, για την χριστουγεννιάτικη διακόσμησή σας.

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές: Χριστουγεννιάτικος χιονάνθρωπος φτιαγμένος από βότσαλα και βαμβάκι σε κορνίζα

Από τα αγαπημένα μας χριστουγεννιάτικα στολίδια για το δέντρο! Ένα ολοστρόγγυλο βότσαλο έγινε ο καμβάς για να δημιουργηθεί αυτό το υπέροχο χριστουγεννιάτικο στολίδι για το δέντρο. Τρεις χιονάνθρωποι, μία μαγευτική νύχτα και ένα σύνθημα γεμάτο ελπίδες για την νέα χρονιά που πλησιάζει: να έχεις πίστη.

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές: Χριστουγεννιάτικο στολίδι για το δέντρο από βότσαλο με σχέδιο χιονάνθρωπους

Δεν είναι μόνο τα βότσαλα που μπορείτε να εκμεταλλευτείτε για να δημιουργήσετε χριστουγεννιάτικες κατασκευές για την διακόσμηση του σπιτιού και όχι μόνο. Τα κοχύλια είναι πανέμορφα από μόνα τους και σε πολλές περιπτώσεις δεν χρειάζονται καθόλου επεξεργασία. Έχουν πανέμορφα χρώματα από μόνα τους.

Με ένα κοχύλι λοιπόν μπορείς να δημιουργήσεις ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο αγγελάκι και να το στολίσεις στο δέντρο σου. Υπέροχο χριστουγεννιάτικο στολίδι για το δέντρο, πιο οικονομικά από ποτέ σε μοβ αποχρώσεις. Το λατρέψαμε!

Αγγελάκι από κοχύλια

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές: Χριστουγεννιάτικο αγγελάκι φτιαγμένο από βότσαλα και κοχύλι 

Ποιος θα το έλεγε ότι ένα κοχύλι μπορεί να γίνει μία όμορφη φάτνη; Το σύμβολο των Χριστουγέννων μπορείτε να το κάνετε πιο καλοκαιρινό και να το στολίσετε στο χριστουγεννιάτικο δέντρο σας. Υπέροχο!

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές: Χριστουγεννιάτικη φάτνη φτιαγμένη από κοχύλι

Στην συγκεκριμένη φωτογραφία, ένα κοχύλι έγινε το φόρεμα ενός αγγέλου για τα Χριστούγεννα. Δημιούργησε υπέροχα χριστουγεννιάτικα στολίδια για το δέντρο που θα τα λατρέψουν τα παιδιά και θα κάνουν την δική σου ώρα να περάσει δημιουργικά τώρα που βρισκόμαστε σε καραντίνα.

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές: Χριστουγεννιάτικο στολίδι για το δέντρο φτιαγμένο από κοχύλι σε σχήμα αγγελάκι

Τα αγαπημένα σου βότσαλα μπορείς να τα ζωγραφίσεις με τέμπερες και να δημιουργήσεις υπέροχα χριστουγεννιάτικα σχέδια. Μπορούν να γίνουν χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά για το τραπέζι του σαλονιού, να κοσμήσουν το τζάκι σου ή να τα τοποθετήσεις στο παιδικό δωμάτιο.

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές: Χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά φτιαγμένα από βότσαλα

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές: Χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά φτιαγμένα από βότσαλα 

Πολύ μοντέρνα και εντυπωσιακά χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά με βότσαλα βαμμένα μαύρα και υπέροχα χριστουγεννιάτικα σχέδια! Είναι μία τέλεια επιλογή ακόμη και για το γραφείο που εργάζεσαι. Αν δεν βρισκόμαστε σε καραντίνα μέχρι τότε.

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές: Χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά με μαύρα βότσαλα και χριστουγεννιάτικα σχέδια

Υπέροχο βότσαλο που έχει ζωγραφισμένο πάνω του ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο σπιτάκι που μοιάζει να είναι φτιαγμένο από γλυκά. Τα γλυκά στην χριστουγεννιάτικη διακόσμηση είναι τάση για το 2020, οπότε μπορείς να την αναδείξεις ακόμη περισσότερο με αυτό το βότσαλο.

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές: Χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό από βότσαλα με χριστουγεννιάτικο σπιτάκι

Υπέροχα αγγελάκια που ετοιμάζονται να φέρουν στην ανθρωπότητα το χαρμόσυνο γεγονός της γέννησης του Χριστού! Σίγουρα τα παιδιά θα το λατρέψουν και μπορείς να τα τοποθετήσεις οπουδήποτε. Στο γραφείο, στο σπίτι, οπουδήποτε. Υπέροχα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά.

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές: Χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό από βότσαλα με χριστουγεννιάτικα αγγελάκια

Υπέροχα βότσαλα με χριστουγεννιάτικα δέντρα ζωγραφισμένα με έντονα χρώματα που σίγουρα θα αγαπηθούν πολύ από μικρούς και μεγάλους! Ένα κόκκινο βότσαλο  θα έρθει να απογειώσει ακόμη περισσότερο την χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σας.

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές: Χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό από βότσαλα με χριστουγεννιάτικα δέντρα

Μερικά μικρά και φαινομενικά ασήμαντα βότσαλα μπορούν να γίνουν μικροί Άγιοι Βασίληδες που σίγουρα τα παιδιά θα τους λατρέψουν. Μπορείτε να τους βάλετε σε ένα μπολ με νερό και κεράκια ρεσό. Διαλέξτε αδιάβροχα χρώματα και σίγουρα θα δημιουργήσετε ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό για το σπίτι.

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές: Χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό από βότσαλα με Άγιους Βασίληδες

Τα Χριστούγεννα δεν μας αρέσουν μόνο για τον Άγιο Βασίλη και το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Τα Χριστούγεννα τα αγαπάμε διότι έχουμε μία μικρή αδυναμία στον Χειμώνα. Οι χιονάνθρωποι λοιπόν στην χριστουγεννιάτικη διακόσμηση πρέπει να έχουν την τιμητική τους.

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές: Χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό από βότσαλα με χιονάνθρωπους

Εκτός από τέμπερες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ύφασμα και κόλλα για να δημιουργήσετε χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά. Έτσι δημιουργήστε χιονάνθρωπους με σκουφάκια και ό,τι άλλο αγαπάτε!

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές: Χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό από βότσαλα με χιονάνθρωπους

 χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά από βότσαλα: Χριστουγεννιάτικο σπιτάκι

Υπέροχο χριστουγεννιάτικο σπιτάκι, ζωγραφισμένο πάνω σε ένα βότσαλο. Μία πολύ παραμυθένια ζωγραφιά πάνω σε ένα βότσαλο που μας έχει σαγηνεύσει!

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές: Χριστουγεννιάτικο διακοσμητικό φτιαγμένο από βότσαλο με σχέδιο χριστουγεννιάτικο σπιτάκι 

Ένας κορμός δέντρου, μερικά βότσαλα και λίγες τέμπερες μπορούν να κάνουν μία υπέροχη φάτνη που μπορείτε να την τοποθετήσετε κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας. Εξαιρετική και πολύ οικονομική ιδέα για την χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές: Χριστουγεννιάτικη φάτνη με βότσαλα και κορμό δέντρων

All photos via Pinterest

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close