Δε θα σου φέρει τίποτα ο νέος χρόνος, εσύ θα φέρεις όσα θες

Ήθελα να γράψω μερικά λόγια για να κλείσω τη χρονιά και να καλωσορίσω την επόμενη. Για πολλούς από μας δε μας βγήκε όπως το θέλαμε το ’17 και, ξέρεις, πολύ πιθανό να μη μας βγει ούτε το ’18 όπως το προγραμματίσουμε, ούτε το επόμενο, ούτε το μεθεπόμενο. Και –δυστυχώς ή ευτυχώς– αυτός ο φαύλος κύκλος ονομάζεται ζωή.

Η υποχρέωσή μας είναι να μάθουμε να την αποδεχόμαστε όπως μας έρχεται, να κάνουμε τα χτυπήματά της δύναμή μας και να προχωράμε μπροστά. Θα μου πεις αλλιώς; Αλλιώς τι; Αλλιώς μπορούμε απλώς να κάτσουμε στη γωνίτσα μας, να κλαίμε τη μοίρα μας κι όσα μας έφερε, να βάλουμε το καπέλο του θύματος και να κάτσουμε να περιμένουμε τη ζωή να μας τα απλώσει στο τραπέζι όπως τα θέλουμε. Δυστυχώς, όμως, η ζωή δε συνεχίζεται μόνη της μετά από κάθε αναποδιά, εμείς τη συνεχίζουμε. Κι όσο απλό και αν ακούγεται, η φράση αυτή είναι μια μεγάλη κινητήριος δύναμη.

Γι’ αυτό θα παραθέσω μερικές ευχές και τροφή για σκέψη για το κλείσιμο τούτης της χρονιάς και σου εύχομαι να καταφέρεις όσα στοχέψεις για το νέο χρόνο και να θυμάσαι: Όλα αυτά δε θα σου τα φέρει ο χρόνος, εσύ θα τα φέρεις. Δεν είναι καθόλου τυχαίες οι αναδρομές που κάνουμε όλοι στο τέλος κάθε χρόνου και σε προκαλώ να κάνεις τη δική σου και να μάθεις ποιος ήσουν την περασμένη χρονιά, για να προετοιμαστείς για την επόμενη.

Με τον νέο χρόνο να αγαπήσεις και να αγαπηθείς. Να δώσεις και να δοθείς. Να μοιραστείς με εκείνους που το αξίζουν στη ζωή σου, τις πιο τρυφερές σου στιγμές. Να γίνεις καλύτερος άνθρωπος. Να σκέφτεσαι τι επίδραση θα έχουν οι πράξεις και τα λόγια σου πιο συχνά. Να συγχωρείς. Να μην κρατάς κακία. Να κάνεις μια αναδρομή στα παλιά, να συγχωρέσεις και να το δείξεις με κάποιον τρόπο. Να προχωράς. Να βγάλεις τους τοξικούς ανθρώπους απ’ τη ζωή σου. Να αλλάξεις τον κύκλο σου και να κρατήσεις κοντά σου αυτούς που νοιάζονται, που χαίρονται με τη χαρά σου και σπαράζουν με τη λύπη σου, αυτούς που θέλουν να σε δουν χαρούμενο και κάνουν πράξεις για να στο αποδείξουν.

Το 2018 εύχομαι να μη μείνεις ποτέ στάσιμος. Να προχωράς μπροστά. Να μαθαίνεις, να διδάσκεις και να ψάχνεις τρόπους να γίνεσαι καλύτερος. Να διψάς για ζωή. Να ξεκλέβεις ώρα να χαζέψεις το ηλιοβασίλεμα και να περπατήσεις στον καθαρό αέρα. Να αγαπάς τον εαυτό σου και να συναναστρέφεσαι μόνο όσους σ’ αγαπούν.

Να σε προσέχεις, να ξέρεις να βάζεις όρια στις σχέσεις σου και να ρίχνεις τοίχους όταν χρειάζεται. Να περνάς χρόνο με την οικογένειά σου και να μην παίρνεις τίποτα δεδομένο. Να ζεις τις στιγμές, να είσαι παρών. Να κάνεις δώρα, να εκφράζεσαι, να δουλεύεις σκληρά για ό,τι σε κάνει ζωντανό.

Δε σου ευχήθηκα ευτυχισμένο το 2018, γιατί δε θα είναι κάθε μέρα ευτυχισμένο. Η ευτυχία είναι πολύ προσωπική υπόθεση. Σου εύχομαι να την ανακαλύψεις και να βρεις το κουράγιο, να κάνεις τις δυστυχίες του χρόνου δύναμή σου για να προχωράς.

Καλωσόρισε τη νέα χρονιά όπως της πρέπει.

Συντάκτης: Χαρά Αναξαγόρα
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Πηγή: pillowfights.gr
Close