ΥΛΙΚΑ
1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο λιωμένο
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
3 αυγά
1 φλιτζάνακι του καφέ κονιάκ
Χυμό από μισό λεμόνι με μισή κουταλιά σόδα διαλυμένη μέσα
5 βανίλιες
1 φλιτζάνι του τσαγιού ασπρισμένα και καβουρδισμένα αμύγδαλα.
5,1/2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι φαρίνα η όσο σας πάρει
Δείτε ακόμα :Κουραμπιέδες που λιώνουν στο στόμα !!!
Χτυπήστε όλα τα υλικά ξεκινώντας από το ελαιόλαδο βούτυρο ζάχαρη και αυγά ρίξτε το λεμόνι με ν σόδα τις βανίλιες το αλεύρι και τα αμύγδαλα.
Κάντε μικρά μπαλάκια και ψήστε για 20 λεπτά πάνω σε λαδόκολλα σε αντιστάσεις .
Ραντίστε με κονιάκ πασπαλίστε με ζάχαρη η αν θέλετε βούτηξτε μέσα με σοκολάτα μαύρη η λευκή.
Έλιωσα 2 κουβερτούρες με 2 κουταλιές σπορέλαιο, τα βούτηξα , και πάγωσα για 1/2 ώρα!!
Η συνταγη είναι από την εκπληκτική κλειστή ομάδα στο facebook χρυσοχερες-ηδες της κ.Gogo Samiou
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες