ΥΛΙΚΑ

1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο λιωμένο 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη 3 αυγά 1 φλιτζάνακι του καφέ κονιάκ Χυμό από μισό λεμόνι με μισή κουταλιά σόδα διαλυμένη μέσα 5 βανίλιες 1 φλιτζάνι του τσαγιού ασπρισμένα και καβουρδισμένα αμύγδαλα. 5,1/2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι φαρίνα η όσο σας πάρει

Δείτε ακόμα :Κουραμπιέδες που λιώνουν στο στόμα !!!

Χτυπήστε όλα τα υλικά ξεκινώντας από το ελαιόλαδο βούτυρο ζάχαρη και αυγά ρίξτε το λεμόνι με ν σόδα τις βανίλιες το αλεύρι και τα αμύγδαλα. Κάντε μικρά μπαλάκια και ψήστε για 20 λεπτά πάνω σε λαδόκολλα σε αντιστάσεις . Ραντίστε με κονιάκ πασπαλίστε με ζάχαρη η αν θέλετε βούτηξτε μέσα με σοκολάτα μαύρη η λευκή. Έλιωσα 2 κουβερτούρες με 2 κουταλιές σπορέλαιο, τα βούτηξα , και πάγωσα για 1/2 ώρα!!

Η συνταγη είναι από την εκπληκτική κλειστή ομάδα στο facebook χρυσοχερες-ηδες της κ.Gogo Samiou