10χρονος στη  ΜΕΘ με συμπτώματα από την νόσο Καβασάκι.

Σε σοβαρή κατάσταση βρίσκεται ένας 10χρονος που νόσησε από κορονοϊό. Νοσηλέυεται στην Εντατική του νοσοκομείου του Ρίου με σοβαρές επιπλοκές. 

Πριν από λίγες ημέρες τοπαιδί όπως και άλλα μέλη της οικογένειά του είχε νοσήσει από την covid-19.

Δείτε επίσης : Νόσος Kawasaki: 2 Παιδιά νοσηλεύονται στην Ελλάδα- Ποια είναι τα συμπτώματα η σχέση με τον Covid-19

Ενώ αρχικά είχε ήπια συμπτώματα, στη συνέχεια, σύμφωνα με την ΕΡΤ, παρουσίασε επιπλοκές και κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του από την Ηλεία στο νοσοκομείο του Ρίου, όπου νοσηλεύεται στη ΜΕΘ, υποστηρίζεται από μηχάνημα «ειδικού αερισμού» και σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του η κατάστασή του είναι σοβαρή αλλά σταθερή.

Σύμφωνα με την διάγνωση των γιατρών το παιδί λόγω της λοίμωξης του κορονοϊού, φαίνεται να εμφάνισε ένα φλεγμονώδες σύνδρομο και δεν αποκλείουν, σύμφωνα με το patrastimes.gr, να πρόκειται για το πρώτο κρούσμα της νόσου Καβασάκι στην χώρα μας.

Η αιτία της Καβασάκι (από την οποία πάσχουν μόνο ένα έως τρία παιδιά ανά 10.000 στις δυτικές χώρες) είναι ένα μυστήριο και το ίδιο ισχύει για το νέο σύνδρομο που συνδέεται με την Covid-19. Οι επιστήμονες θεωρούν πιθανό ότι μερικοί άνθρωποι έχουν γενετική προδιάθεση για υπεραντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος τους απέναντι στους παθογόνους μικροοργανισμούς, η οποία γυρνάει «μπούμερανγκ» στον οργανισμό τους.

 

Πηγή: news247.gr

 

Close