22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ: ΟΣΙΟΣ ΑΒΕΡΚΙΟΣ Ο ΙΣΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΣ

22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ: Τη μνήμη του Οσίου Αβερκίου γιορτάζει σήμερα Δευτέρα

22 Οκτωβρίου η Εκκλησία μας. Ο Όσιος Αβέρκιος έζησε στα τέλη του 2ου αιώνα μ.Χ. Η άμεπτη ζωή του και η καρποφορία της διδασκαλίας του, παρακίνησαν το ποίμνιο να τον αναγκάσει να γίνει επίσκοπος Ιεραπόλεως στη Φρυγία.

Δείτε ακόμα: Τι έλεγε ο Άγιος Παΐσιος για το γάμο και την οικογενειακή ζωή

Γιορτή σήμερα

Το αξίωμα δε μείωσε το ζήλο του Αβερκίου. Έλεγε, μάλιστα, ότι δεν αρκεί κάποιος να φαίνεται άρχων, αλλά και να είναι πραγματικά. Δηλαδή να αυξάνει τη διακονία και τους κόπους του.

Διότι κατά το Ευαγγέλιο, «εἰ τις θέλει πρῶτος εἶναι, ἔσται πάντων ἔσχατος καὶ πάντων διάκονος» (Ευαγγέλιο Μάρκου, θ’ 35), που σημαίνει, αν κανείς θέλει να είναι πρώτος κατά την τιμή, οφείλει με την ταπείνωση του απέναντι στους άλλους, να γίνει τελευταίος από όλους και υπηρέτης όλων με την άσκηση της αγάπης. Και ο Αβέρκιος την εντολή αυτή έκανε πράξη στη ζωή του.

Δείτε ακόμα: Ο Άγιος Γεώργιος είναι πάντοτε ζωντανός και παρών ανάμεσα μας…

Εορτολόγιο

Γι’ αυτό και ο Θεός του έδωσε το χάρισμα να κάνει πολλά θαύματα. Θεράπευσε την κόρη του βασιλιά της Ρώμης, από πονηρό δαιμόνιο. Θερμά νερά από τη γη εξέβαλε και άλλα πολλά θαύματα έκανε. Επίσης, ο Αβέρκιος κήρυξε σε όλες τις πόλεις της Συρίας και Μεσοποταμίας.

Έπειτα πήγε στη Λυκαονία, την Πισιδία και στην επαρχία των Φρυγών. Ονομάστηκε ισαπόστολος, διότι περιόδευσε και κήρυξε όπως οι κορυφαίοι Απόστολοι του Χριστού.

Δείτε ακόμα :Ποιοι είναι οι προστάτες άγιοι για τα παιδια, το γάμο, τις αρρωστιες,τα επαγγελματα και για τις ατεκνες μητέρες

Πέθανε ειρηνικά, 72 χρονών.

Η μνήμη του τιμάται στις 22 Οκτωβρίου

Πηγή: ekklisiaonline
Close