Ασημένιος  ο Σπύρος Γιαννιώτης!

Μεγάλη εμφάνιση έκανε σήμερα ο Ελληνας κολυμβητής Σπύρος Γιαννιώτης, κατακτώντας τελικά την 2η θέση στην κούρσα των 10 χιλιομέτρων στο Ρίο.

Ηταν ένας αγώνας θρίλερ αφού ο πρώτος και ο δεύτερος είχαν ακριβώς τον ίδιο χρόνο, αλλά κρίθηκε ως νικητής ο Ολλανδός αθλητής επειδή ακούμπησε πρώτος την γραμμή τερματισμού.

Σήμερα, ο 36χρονος Σπύρος Γιαννιώτης ρίχνει τίτλους τέλους στην αθλητική καριέρα του στον μαραθώνιο της κολύμβησης στο Ρίο.

Ο Γιαννιώτης ξεκίνησε συντηρητικά και στα πρώτα 2,5 χιλιόμετρα ήταν 23 με ένα λεπτό διαφορά από τον προπορευόμενο αθλητή. Στα 5 χιλιόμετρα είναι 22ος με 1:28.06 λεπτά διαφορά από τον Αυστραλό Πουρτ που προηγείται. Ωστόσο ανέβασε ρυθμό καθώς στα 7,5 χιλιόμετρα είναι 14ος και τα δίνει όλα για όλα…

Ο Σπύρος Γιαννιώτης αποχαιρετά στα 36 τον αθλητισμό και είναι ο μοναδικός Ελληνας κολυμβητής που έχει διπλή συμμετοχή σε τελικούς Ολυμπιακών Αγώνων, το 2004 στην Αθήνα που ήταν 5ος και 7ος. Από το 2000 στο Σίδνεϊ και μετά έχει πάρει μέρος σε όλους τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ έχει αναδειχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής και πρωταθλητής Ευρώπης πολλές φορές ενώ το 2013 στη Βαρκελώνη αναδείχθηκε ο μεγαλύτερος σε ηλικία παγκόσμιος πρωταθλητής στην κατηγορία ανοικτής θάλασσας.

Εχει συλλογή μεταλλίων από πολλές άλλες διοργανώσεις ενώ έχει ανακυρηχθεί και αθλητής της χρονιάς από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμό Αθλητικού Τύπου.

thetoc.gr

Close