ΑΥΤΟΙ είναι οι 7 παιδόφιλοι εκπαιδευτικοί: Από Γλυφάδα, Πάτρα, Ρέθυμνο,Κιλκίς και Δράμα!
 
«Μπορούνε να πάνε ακόμη και στον Πάπα της Ρώμης οι εκπαιδευτικοί που κατηγορούνται για παιδοφιλία, αλλά στην εκπαίδευση δεν πρόκειται να μείνουν», δήλωσε χθες ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος μετά την ενημέρωση που είχε για την εμπλοκή εκπαιδευτικών σε κύκλωμα διακίνησης παιδικής πορνογραφίας, ενώ ζήτησε και τα ονόματα των εμπλεκομένων από την αρμόδια εισαγγελέα.
Στο φως ήρθε πρόσφατα νέα υπόθεση με εκπαιδευτικούς που κατηγορούνται για διακίνηση παιδικής πορνογραφίας

Στο φως ήρθε πρόσφατα νέα υπόθεση με εκπαιδευτικούς που κατηγορούνται για διακίνηση παιδικής πορνογραφίας
Ο υπουργός τόνισε ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί που εμπλέκονται στη συγκεκριμένη υπόθεση θα διωχθούν. «Όλοι αυτοί, όσοι και να ‘ναι, όπου και να ‘ναι, θα τεθούν αμέσως εκτός εκπαιδευτικού συστήματος. Μπορούν να πάνε όπου θέλουν, μπορούν μέσω των δικηγόρων τους να προασπίσουν τα επιχειρήματά τους, όσα έχουν και όποια και να είναι. Μπορούνε να πάνε και στον Πάπα της Ρώμης, μέσα όμως στο εκπαιδευτικό σύστημα δεν θα είναι και δεν θα παραμείνουν», τόνισε εμφατικά ο κ. Λοβέρδος.
Οι εκπαιδευτικοί που κατηγορούνται για τέτοια παραπτώματα τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία και ταυτόχρονα σε πειθαρχικό έλεγχο και δεν μπορούν να επιστρέψουν στο σχολείο έως ότου εκδοθούν οριστικές αποφάσεις από τα πειθαρχικά όργανα ή τα ποινικά δικαστήρια. Εάν εκδοθούν καταδικαστικές αποφάσεις, με υπογραφή του υπουργού Παιδείας απολύονται από την εκπαίδευση. Μέχρις ότου εκδικαστούν οι υποθέσεις, ακόμη και αν καθυστερήσουν, ο υπουργός μπορεί με εντολή του να τους κρατά σε αργία -μακριά δηλαδή από τα σχολεία- έως ότου λάβει στα χέρια του τις τελικές αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων.
Τα τελευταία χρόνια οι εκπαιδευτικοί που κατηγορήθηκαν για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων, διακίνηση παιδικής πορνογραφίας ή άλλα συναφή αδικήματα δεν ξαναγυρίζουν στις σχολικές αίθουσες ακόμη και αν αθωώθηκαν οριστικά από τα ποινικά δικαστήρια ή τα πειθαρχικά. Οι διευθύνσεις εκπαίδευσης συνηθίζουν να κατευθύνουν τέτοιες περιπτώσεις προς διάφορες διοικητικές υπηρεσίες και όχι στα σχολεία.
Πληροφορίες του «Εθνους» αναφέρουν ότι η λίστα των ονομάτων που παρέδωσε ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταξίαρχος Μ. Σφακιανάκης, συμπεριλαμβάνει τέσσερις εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στην Αθήνα και τρεις από την υπόλοιπη Ελλάδα.
Πρόκειται για δικογραφίες διακίνησης σκληρού υλικού παιδικής πορνογραφίας, που έχουν απασχολήσει τα τελευταία χρόνια εκτός από την ΕΛ.ΑΣ και την επικαιρότητα. Ανάμεσά τους, η περίπτωση καθηγητή σε γυμνάσιο της Γλυφάδας, λέκτορα του Πανεπιστημίου Πατρών και δασκάλων σε δημοτικά σχολεία Ρεθύμνου, Κιλκίς και Δράμας.
 

πηγη

Σοκάρουν τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στο φάκελο που έχει στα χέρια του το υπουργείο Παιδείας, σχετικά με τους παιδόφιλους…
εκπαιδευτικούς. Δάσκαλος που ντυνόταν με γυναικεία ρούχα, καθηγήτρια που αποπλανούσε 13χρονο και 55χρονος που είχε σκληρό πορνογραφικό υλικό, ακόμη και από βιασμούς μωρών!
Σύμφωνα με το φάκελο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η πρώτη περίπτωση αφορά 55χρονο εκπαιδευτικό, ο οποίος δίδασκε σε δημοτικό σχολείο στην Κρήτη και του άρεσε να ντύνεται… γυναίκα!
Η αποκάλυψη για τον δάσκαλο και το ανατριχιαστικό υλικό που βρέθηκε στον υπολογιστή του έγινε από ξενοδόχο σε τουριστική περιοχή της μεγαλονήσου, το οποίο ο δάσκαλος επισκεπτόταν συχνά. Αυτές οι επισκέψεις του στην ιδιαίτερα τουριστική περιοχή είχαν στόχο κυρίως τους νεαρούς Βρετανούς, που γλεντούσαν μέχρι λιποθυμίας στα διάφορα μπαρ της περιοχής.
Όπως αναφέρει η Espresso, o 55χρονος φορούσε σέξι εσώρουχα και αποκαλυπτικά γυναικεία ρούχα, με τα οποία έβγαινε στο μπαλκόνι του ξενοδοχείου και έκανε άσεμνες χειρονομίες στους νεαρούς τουρίστες.
Ο ξενοδόχος ειδοποίησε την Αστυνομία, με αποτέλεσμα τη σύλληψη του εκπαιδευτικού. Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του βρέθηκαν τουλάχιστον δύο σκληροί δίσκοι γεμάτοι με σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας.
Η δεύτερη περίπτωση αφορά καθηγήτρια Γυμνασίου, 43 ετών, επίσης στην Κρήτη, η οποία αποπλανούσε επί μακρό διάστημα 13χρονο μαθητή της! Ο μαθητής αποκάλυψε στους γονείς του πως η καθηγήτριά του τον υποχρέωνε σε πολύωρες ερωτικές περιπτύξεις. Η καθηγήτρια συνελήφθη και παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη με την κατηγορία της αποπλάνησης ανηλίκου.
Για περιπτώσεις εκπαιδευτικών όπως αυτές δήλωσε -φανερά αγανακτισμένος- ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος ότι «Ολοι αυτοί θα πάνε σπίτι τους, και ας πάνε και στον Πάπα», καθώς είχε λάβει από τον διοικητή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τον φάκελο με όσους είχαν συλληφθεί να έχουν στην κατοχή τους υλικό πορνό με παιδιά.
Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές που έχουν συλληφθεί από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος επειδή είχαν στην κατοχή τους υλικό παιδικής πορνογραφίας είναι εφτά, τέσσερις από την Αθήνα και τρεις από την επαρχία.
Η περίπτωση ενός 55χρονου δασκάλου από το Κιλκίς είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, καθώς στην κατοχή του είχε βρεθεί μεγάλος όγκος ιδιαίτερα ανατριχιαστικού υλικού παιδικής πορνογραφίας, καθώς περιλάμβανε ακόμα και βιασμούς παιδιών ηλικίας μόλις ενός έτους! Η συγκεκριμένη υπόθεση πάντως είναι σύνθετη, αφού τον οικιακό υπολογιστή όπου ήταν αποθηκευμένο και «κλειδωμένο» το ανατριχιαστικό υλικό τον χρησιμοποιούσε και ο 20χρονος γιος του εκπαιδευτικού, ο οποίος επίσης είχε ανακριθεί από τους αστυνομικούς. Όμως, όλο το θέμα πήρε πάνω του ο εκπαιδευτικός και έτσι παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη.
Πιο ξεκάθαρη είναι η περίπτωση ενός καθηγητή σε Γυμνάσιο της Γλυφάδας, ο οποίος βρέθηκε επίσης με μεγάλο όγκο παιδικού πορνό αποθηκευμένο στον υπολογιστή του. Τότε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είχε εξαπολύσει ευρείας κλίμακας έρευνα, συμμετέχοντας σε ευρωπαϊκή επιχείρηση για την εξάρθρωση πολυδαίδαλου κυκλώματος παιδοφίλων, που διακινούσε στον παγκόσμιο ιστό ανατριχιαστικό υλικό ακόμα και με βιασμούς μικρών παιδιών. Οι αστυνομικοί της Δίωξης είχαν πραγματοποιήσει εκείνη την εποχή τουλάχιστον 11 συλλήψεις ατόμων που φέρεται να συμμετείχαν στο κύκλωμα, ανταλλάσσοντας και διακινώντας αρχεία με παιδοφιλικό περιεχόμενο.
Ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν και ο συγκεκριμένος καθηγητής, ο οποίος φέρεται να είχε ενεργό συμμετοχή στην ανταλλαγή του σκληρού υλικού παιδικής πορνογραφίας. Βέβαια, είχε ενημερωθεί άμεσα το υπουργείο Παιδείας, το οποίο είχε θέσει σε διαθεσιμότητα τον καθηγητή. Όμως ο εκπαιδευτικός επανήλθε στην ενεργό υπηρεσία, και μάλιστα σε πανεπιστημιακό ίδρυμα (!), για να δει τελικά την πόρτα εξόδου αργότερα λόγω της… αδυναμίας του στους ανηλίκους.
Ένα πραγματικά πρωτότυπο κόλπο είχαν σκαρφιστεί οι παιδόφιλοι εκπαιδευτικοί, ώστε να δικαιολογούν τις ανήθικες πράξεις τους στα Πειθαρχικά Συμβούλια που εξέταζαν τις υποθέσεις τους έπειτα από τις συλλήψεις για κατοχή παιδικού πορνογραφικού υλικού. Ελεγαν στους συνάδελφους τους που τους έλεγχαν πως είχαν στην κατοχή τους το ανατριχιαστικό υλικό για… εκπαιδευτικό σκοπό!
Δηλαδή ισχυρίζονταν πως είχαν αυτό το υλικό για να έχουν δήθεν γνώση του αντικειμένου κι έτσι να είναι σε θέση να ενημερώνουν τους μικρούς μαθητές για τις παγίδες στο διαδίκτυο και τη μάστιγα της παιδοφιλίας! Με αυτή την υπερασπιστική γραμμή έφταναν και στην αίθουσα των δικαστηρίων, όπου -με το χαρτί του Πειθαρχικού στα χέρια- κατάφερναν να πέφτουν στα μαλακά και βέβαια να επιστρέφουν στις αίθουσες διδασκαλίας.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση συνδικαλιστή μαθηματικού σε γνωστό ιδιωτικό σχολείο, ο οποίος πριν από έξι μήνες συνελήφθη από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να έχει στην κατοχή του μεγάλο όγκο υλικού παιδικής πορνογραφίας. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα, όμως έπειτα από τις εξηγήσεις που είχε δώσει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο περί «εκπαιδευτικού σκοπού» όσον αφορά την κατοχή του υλικού παιδικής πορνογραφίας, επανήλθε στη δουλειά του και μάλιστα ως… αξιολογητής των βιβλίων της Μέσης Εκπαίδευσης σε επιτροπή του υπουργείου! Πριν από έξι ημέρες πάντως ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής απολύθηκε οριστικά.
Ασπίδα
Από σήμερα πάντως, παρουσία των υπουργών Παιδείας και Δημοσίας Τάξεως και του διευθυντή Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταξίαρχου Μανώλη Σφακιανάκη, θα τεθεί σε πρώτη εφαρμογή το διαδραστικό πρόγραμμα ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο σε ομάδα δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Παιδείας και σταδιακά, ανά εβδομάδα, η ομάδα των σχολείων θα πολλαπλασιάζεται με στόχο εντός του σχολικού έτους να έχει καλυφθεί το σύνολο των σχολείων της χώρας.
πηγη ημερησια

Close