Αυτός είναι ο παιδόφιλος καθηγητής που “διασκέδαζε” με βιασμούς βρεφών από ζώα!

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, που επικυρώθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες και η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος καθηγητή αγγλικών που εργαζόταν σε φροντιστήριο και είχε στην κατοχή του 1.170 αρχεία με σκληρό και αρρωστημένο υλικό παιδικής πορνογραφίας, ακόμα και με κτηνοβασίες σε βάρος βρεφών.

Πρόκειται για τον Νικόλαο Αποστολίδη του Αλεξάνδρου και της Καλλιόπης.

kathigitis2

 

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για την πράξη της διακεκριμένης πορνογραφίας ανηλίκων.
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι μηνών (μέχρι 23-05-2016), σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, όσοι πολίτες γνωρίζουν οτιδήποτε σχετικά με την ως άνω παράνομη δραστηριότητα του προαναφερόμενου ημεδαπού παρακαλούνται να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τηλεφωνικά στον αριθμό 111 88 ή στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ( e – mail ) στο:[email protected] Σημειώνεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Πώς τον εντόπισαν

Οι αστυνομικοί της συγκεκριμένης Διεύθυνσης, της οποίας ηγείται ο υποστράτηγος Μανώλης Σφακιανάκης, ξεκίνησαν τις έρευνες για τον εντοπισμό του 40χρονου καθηγητή έπειτα από ενημέρωση που είχε από την ΙΝΤΕΡΠΟΛ, για πολυδαίδαλο ευρωπαϊκό κύκλωμα ανταλλαγής αρχείων παιδικού πορνό, πρωτόγνωρης αγριότητας για τα δεδομένα τις “γηραιάς ηπείρου”.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών οι αστυνομικοί της ΙΝΤΕΡΠΟΛ ανακάλυψαν ένα “ηλεκτρονικό αποτύπωμα” μέλους του κυκλώματος, το οποίο έβγαινε στην Ελλάδα και φαινόταν να ανταλλάσσει με άλλους παιδόφιλους χρήστες του διαδικτύου, αρχεία που περιείχαν ακόμα και βιασμούς βρεφών από ενήλικες και…ζώα.

Αμέσως οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ξεκίνησαν τις έρευνές τους, αφού πρώτα ενημέρωσαν τον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος εξέδωσε απόφαση για άρση απορρήτου ηλεκτρονικών συνδέσεων.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης έπειτα από έρευνες στο διαδίκτυο, εντόπισαν την ηλεκτρονική διεύθυνση του υπολογιστή του 40χρονου καθηγητή, με αποτέλεσμα μέσα σε ένα 24ωρο να εντοπίσουν και την πραγματική διεύθυνση κατοικίας του, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος είχε φροντίσει να κρύβει τα ίχνη του με διάφορα κόλπα στο λάπτοπ του.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντόπισαν την κατοικία του καθηγητή στα δυτικά προάστια της Αττικής και με την παρουσία δικαστικού λειτουργού εισέβαλαν στο σπίτι και πραγματοποίησαν έρευνα στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του, όπου ανακάλυψαν το αρρωστημένο υλικό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ακόμα και οι έμπειροι αστυνομικοί του Μανώλη Σφακιανάκη τα έχασαν από αυτά που αντίκρισαν στα 1.170 αρχεία παιδικού πορνό, τα οποία ανακάλυψαν στην κατοχή του καθηγητή Αγγλικών, καθώς περιελάμβαναν ακόμα και βίντεο με βιασμούς βρεφών από ζώα.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησαν έρευνα και στον υπολογιστή στο γραφείο που διατηρεί ο 40χρονος καθηγητής, στην γνωστή αλυσίδα φροντιστηρίων ξένων γλωσσών όπου και εργάζεται και τον βρήκαν “καθαρό”.

Ωστόσο και επειδή η είδηση της σύλληψης του 40χρονου καθηγητή ξένων γλωσσών “έσκασε” σαν βόμβα μεταξύ των γονιών που τα παιδιά τους έκαναν μάθημα με τον 40χρονο, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα ερευνήσουν το ενδεχόμενο πιθανής σεξουαλικής παρενόχλησης από το συγκεκριμένο καθηγητή σε μαθητές του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα αρχεία με το παιδικό πορνό που βρέθηκαν στην κατοχή του 40χρονου καθηγητή ήδη έχουν μεταφερθεί στα εργαστήρια τις ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να διερευνηθεί αν κάποια από αυτά έχουν τραβηχτεί στην Ελλάδα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ 

Close