Αγία Κορώνα: Η αγία για τις πανδημίες σαν του κορονοϊού

Αγία Κορώνα: Η αγία για τις πανδημίες σαν του κορονοϊού. Ίσως να ακούγεται παράξενο αλλά φαίνεται πως υπάρχει Αγία για τις πανδημίες ,σαν και αυτή του  κορονοϊού και λέγεται Αγία Κορώνα.  

Όπως διαβάσαμε στην Καθημερινή  σε ρεπορτάζ του Σταύρου Τζίμα στο αγιολόγιο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας υπάρχει η Αγία Κορώνα η οποία είναι προστάτιδα των επιδημιών και γιορτάζει  στις 14 Μαΐου. Στο ορθόδοξο εορτολόγιο καταγράφεται ως Αγία Στεφανίδα και τιμάται στην Ορθόδοξη εκκλησία στις 11 Νοεμβρίου. Μαζί με τους μάρτυρες Μηνά, Βίκτωρα και Βικέντιο.

Αγία Κορόνα_

Εως ότου ενσκήψει η επιδημία του κορωνοϊού, η Αγία Κορώνα/ Στεφανίδα, με πλήθος παρεκκλησίων από την εποχή του Μεσαίωνα στην Κεντρική Ευρώπη και ειδικά στη Βαυαρία και στην Αυστρία, τελούσε μάλλον σε αχρηστία. Αφού για τελευταία φορά που παρακλήθηκε υπέρ προστασίας των πιστών ήταν η ισπανική γρίπη του 1916.

Τώρα οι άνθρωποι καταφεύγουν και πάλι στα ανα τα δάση εκκλησάκια της, επιζητώντας την άνωθεν σωτηρία. Μεταξύ των πρώτων που έσπευσαν να απευθύνουν έκκληση στην Αγία Κορώνα του Μονάχου με την εμφάνιση της πανδημίας ήταν δυο ορθόδοξοι ιερείς, οι Γιώργος Βλέτσης και Απόστολος Μαλαμούσης.

Δείτε επίσης : Πως οι Άγιοι ακούνε τις προσευχές μας

Αγία Κορόνα Η αγία για τις πανδημίες σαν του κορονοϊού_

Σύμφωνα με την θρησκευτική παράδοση η Αγία Κορώνα η Στεφανίδα όπως αναφέρετα στο Ορθόδοξο Συναξάριο, ήταν γυναίκα στρατιωτικού και έζησε στα μέσα του 2ου αιώνα μετά Χριστόν, πιθανότητα στη σημερινή Συρία. Χρήσα ούσα παρέστη στο μαρτύριο του Αγίου Βίκτωρα, τον οποίο προέτρεπε και ενθάρρυνε να υποστεί με θάρρος το μαρτύριο.

Η αγία για τις πανδημίες σαν του κορονοϊού Αγία Κορόνα_

Το γεγονός αυτό προκάλεσε τους ειδωλολάτρες που την συνέλαβαν και την οδήγησαν στον ηγεμόνα και αφού εκεί ομολόγησε τη πίστη της στον Χριστό, της έδεσαν τα χέρια στις κορυφές δυο δέντρων που με τη βία λύγισαν. Ακολούθως άφησαν ελεύθερες τις κορυφές των δέντρων που επανήλθαν στην αρχική θέση τους, σχίζοντας το σώμα της μάρτυρος σε δυο μέρη.

Close