Άγιος Γεώργιος ο “Κουδουνάς” : Ο Άγιος που προσεύχονται χριστιανοί και μουσουλμάνοι!

Χιλιάδες Τούρκοι , απλοί πολίτες, τρέχουν να προσευχηθούν και να γιορτάσουν τον Άη Γιώργη ,κάθε χρόνο στην ομώνυμη εκκλησία του Άη Γιώργη του Κουδουνά, στην Πρίγκηπο. Αναγνωρίζουν έτσι τη δύναμη της ορθόδοξης πίστης.

Δείτε επίσης Ποιος ήταν ο Άγιος Γεώργιος που γιορτάζουμε σήμερα;

Ενώ ο ηγέτης των γκρίζων λύκων Μπαχτσελί θέλει να πετάξει τους χριστιανούς στην θάλασσα, 250.000 Τούρκοι συνωστίζονται κάθε χρόνο και περιμένουν υπομονετικά ατελείωτες ώρες προκειμένου να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα του Αγίου Γεωργίου του Κουδουνά στην Πρίγκηπο .

Το 95% των επισκεπτών είναι μουσουλμάνοι.

Άντρες, γυναίκες και παιδιά ανεβαίνουν με τα πόδια στην κορυφή του λόφου κρατώντας στα χέρια τους καρουλάκια. Ξετυλίγουν την κλωστή μέχρι να φτάσουν στην είσοδο της εκκλησίας. Δεν επιτρέπεται να μιλούν όσο ανεβαίνουν .

Μουσουλμάνες φορώντας τις μαντήλες τους αγγίζουν ευλαβικά τις χριστιανικές εικόνες. Ανάβουν κεράκι και προσεύχονται σηκώνοντας τα χέρια τους προς τα επάνω. Γράφουν την ευχή τους σε ένα χαρτάκι.

Δείτε επίσης Υπέροχες και ανέξοδες δραστηριότητες για να κάνετε με τα παιδιά σας αυτό το Πάσχα!

Το ποίμνιο του Άη Γιώργη του Κουδουνά αποτελείται κυρίως από μουσουλμάνες που ζητούν από τον Άγιο να τους βρει άντρα ή να κάνουν παιδί. Το φαινόμενο της μαζικής προσέλευσης ξεκίνησε πριν από είκοσι χρόνια. Τότε διαδόθηκε από στόμα σε στόμα ότι είχαν γίνει μερικά θαύματα. Ένα παιδάκι μίλησε. Ένα άλλο περπάτησε. Οι Τούρκοι άρχισαν να τρέχουν στο μοναστήρι.

Aνάμεσα τους πολλοί κρυπτοχριστιανοί . Μάλιστα το 2010 γυρίστηκε ταινία για αυτούς που κατοικούν στον Πόντο με τίτλο “Ρώτα την καρδιά σου” .

Η πλοκή ξεκινά από μία ιστορία αγάπης, ανάμεσα σε μία Μουσουλμάνα και έναν κρυπτοχριστιανό.

Δείτε επίσης Ο Άγιος Γεώργιος είναι πάντοτε ζωντανός και παρών ανάμεσα μας…

Με πληροφορίες από star.gr

Photo via Σημεία Καιρών – WordPress.com

Close