Υπέροχες και ανέξοδες δραστηριότητες για να κάνετε με τα παιδιά σας αυτό το Πάσχα!

Το Πάσχα πλησιάζει και οι μέρες όπου τα σχολεία θα είναι κλειστά και οι γονείς θα απολαμβάνουν τις εορταστικές διακοπές μετριούνται αντίστροφα!

Ποιος γονιός δεν θέλει να περάσει ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά του;! Σας έχουμε βρει τις καλύτερες ιδέες με δραστηριότητες από το epithimies.gr, για να αξιοποιήσετε τον χρόνο σας όμορφα και ανέξοδα!!!

Ένα… ηλιόλουστο πικ νικ

Υπέροχες και ανέξοδες δραστηριότητες για να κάνετε με τα παιδιά σας αυτό το Πάσχα!

Για το τέλειο πικ νικ, αρχικά, επιλέξτε μία ημέρα που οι προγνώσεις του καιρού θα σας επιτρέψουν να την περάσετε σε κάποιον εξωτερικό χώρο, όπως ένα πάρκο ή μία κοντινή παραλία. Φτιάξε μία λίστα με όλα όσα θα χρειαστείτε, από τραπεζομάντηλο, πιάτα, ποτήρια, μαχαιροπίρουνα, χαρτοπετσέτες, μέχρι το φαγητό και φρόντισε να ετοιμάσεις το «καλάθι» σας από το προηγούμενο βράδυ. Μην διστάσεις να ζητήσεις τη γνώμη των παιδιών για τις επιλογές του φαγητού ή ακόμη και τη βοήθειά τους για την προετοιμασία του.

Η Αθήνα έχει αρκετές τοποθεσίες να επισκεφθείτε στη σύντομη πασχαλινή σας εξόρμηση, όπως το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αντώνη Τρίτση ή την «εξωτική» λίμνη Μπελέτση στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Επιλέξτε από κοινού εκείνη που σας αρέσει πιο πολύ και θα κουράσει λιγότερο τα παιδιά.

Δείτε επίσης Μικρά Πασχαλινά Διακοσμητικά που θα σας Φτιάξουν τη Διάθεση!

Μπορείς να βρεις τον «Κρυμμένο Θησαυρό»;

Υπέροχες και ανέξοδες δραστηριότητες για να κάνετε με τα παιδιά σας αυτό το Πάσχα!

Για να είσαι σίγουρη πως τα μικρά δεν θα βαρεθούν στο πικ νικ, μπορείς να προμηθευτείς από το σπίτι κάποιο βιβλίο, ένα οικογενειακό επιτραπέζιο, μαρκαδόρους, χαρτιά ή μία μπάλα. Αν ο χρόνος είναι με το… μέρος σου, μπορείς να επισκεφθείς λίγες μέρες πριν το χώρο και να ετοιμάσεις έναν απολαυστικό «Κρυμμένο Θησαυρό» έκπληξη! Η διαδικασία είναι αρκετά απλή, αλλά σίγουρα χρειάζεται να γνωρίζεις καλά τα κατατόπια. Σε κάθε περίπτωση, μπορείς πάντα να μεταφέρεις το «κυνήγι» στην αυλή του σπιτιού σας.

Για αρχή, θα πρέπει να προετοιμάσεις τα «στοιχεία» που θα οδηγούν το παιδί στο θησαυρό. Φρόντισε χωρίς να σε αντιληφθεί, να τα κρύψεις σε σημεία που δεν είναι ιδιαίτερα εμφανή με την πρώτη ματιά και κυρίως να μην ξεχάσεις τη σειρά με την οποία τα έχεις τοποθετήσει και θα πρέπει το παιδί να ακολουθήσει. Το πρώτο στοιχείο μπορείς να του το μεταφέρεις λεκτικά, κατευθύνοντάς το προς το αμέσως επόμενο, ρωτώντας για παράδειγμα: «Πού βάζει ο μπαμπάς τα εργαλεία» ή «Ψάξε καλά το ποδήλατό σου» . Τα «στοιχεία» δεν είναι απαραίτητο να υποδεικνύουν κάτι, μπορεί να είναι γρίφοι, βελάκια ακόμη και μία λέξη «κρεμάλα» που της λείπουν μερικά γράμματα. Σημασία έχει πως κάθε «στοιχείο» θα πρέπει να δίνει πληροφορίες που θα «ξεκλειδώνουν» το επόμενο, μέχρι να φτάσει το μικρό σου στον στόχο!

Δείτε επίσης 12+1 έξυπνα παιχνίδια για να διδάξετε στο παιδί σας Πρόσθεση και Αφαίρεση.

Πολύχρωμες… φουρνιστές κηρομπογιές

Υπέροχες και ανέξοδες δραστηριότητες για να κάνετε με τα παιδιά σας αυτό το Πάσχα!

Αν τα κουτιά των παιδιών είναι γεμάτα από μικρά κομματάκια κηρομπογιάς που δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν, έχουμε τον τρόπο για να τα αξιοποιήσετε παρέα! Για αρχή, σιγουρέψου πως υπάρχει κάποια φόρμα για μπισκότα ή παγοθήκη από σιλικόνη (που δεν είναι εύφλεκτη) και δεν χρησιμοποιείς. Αφού τα παιδιά βγάλουν τα χαρτιά από τις κηρομπογιές και τις σπάσουν σε πολύ μικρά κομματάκια, θα τα τοποθετήσουν στις θήκες μπλέκοντας διαφορετικά χρώματα μεταξύ τους. Στη συνέχεια, θα τοποθετήσετε τη φόρμα για 15 λεπτά στο φούρνο, ενδεικτικά στους 100°C (ο χρόνος και η θερμοκρασία διαφέρουν από τον ένα φούρνο στον άλλο). Βγάζοντας το σκεύος από το φούρνο, θα βρέξετε με νερό βρύσης τον πάτο της παγοθήκης, ώστε να ξεφορμάρετε τις πολύχρωμες κηρομπογιές ευκολότερα. Αν… βιαζόσαστε, μπορείτε να μεταφέρετε το σκεύος από το φούρνο στον καταψύκτη για άλλα 15 λεπτά και έπειτα να αφαιρέσετε τις πολύχρωμες κηρομπογιές με προσοχή από το καλούπι.
Οι δραστηριότητες που αξίζει να κάνετε με τα παιδιά αυτό το Πάσχα

Αβγουλάκια ανθρωπάκια

Υπέροχες και ανέξοδες δραστηριότητες για να κάνετε με τα παιδιά σας αυτό το Πάσχα!

Αφού χρωματίσεις τα πατροπαράδοτα αυγά που θα υπάρχουν στο πασχαλινό τραπέζι, μπορείς να «μπλέξεις» και τα παιδιά στη διαδικασία, ζητώντας τους να τα χρησιμοποιήσουν ως… βάση προσώπου. Με χαρτόνια, κορδέλες, είδη χειροτεχνίας και μπόλικη φαντασία, να είσαι σίγουρη πως θα μεγαλουργήσουν, δημιουργώντας τους δικούς τους ευφάνταστους χαρακτήρες! Αν δεις πως δυσκολεύονται, μπορείς να τους προτείνεις να περάσουν περιμετρικά στο κάθε αυγό μία κορδέλα και να την «κλείσουν» με λίγη κόλλα. Σχηματίζοντας δύο μαύρες βούλες πάνω στην κορδέλα τη μία δίπλα στην άλλη, θα είναι έτοιμο το πιο δυνατό «ninja» αβγουλάκι!

 

Photow via google

Close