Αίγιο: «Είμαι αθώος, τους αγαπώ» λέει ο Ιταλός κατηγορούμενος- Τα στοιχεία που τον καίνε

Αίγιο: «Είμαι αθώος, τους αγαπώ» λέει ο Ιταλός κατηγορούμενος- Τα στοιχεία που τον καίνε

Προσθήκη του daddy-cool.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Ο Ιταλός φερόμενος ως δράστης επιμένει στην αθωότητά του. Υποστηρίζει μάλιστα ότι αγαπούσε πολύ τόσο τη μητέρα όσο και τον γιο της. Οι αντιφάσεις και τα στοιχεία που τον καίνε.

Στην αθωότητά του επιμένει ο 65χρονος Ιταλός που κατηγορείται για τη δολοφονία της συντρόφου του και του γιου της στο Αίγιο της Αχαΐας. Όλα τα στοιχεία που τον καίνε αλλά και οι αντιφάσεις που έπεσε ο φερόμενος ως δράστης.

«Είμαι αθώος, τους αγαπώ»

Σε βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία κατά συρροή σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, καθώς φέρεται να αφαίρεσε τη ζωή της 54χρονης συντρόφου του και του 26χρονου γιου της μέσα στο σπίτι όπου διέμεναν στον Λογγό Αιγίου. Παρά τη σοβαρότητα της υπόθεσης, ο ίδιος αρνείται ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με το έγκλημα.

Με βάση τα στοιχεία που εξετάζουν οι αρχές, ο 26χρονος φαίνεται να ήταν το πρώτο θύμα. Σύμφωνα με τα ευρήματα, δέχθηκε πυροβολισμό εξ επαφής στον δεξιό κρόταφο με όπλο τύπου Φλομπέρ, ενώ στη συνέχεια βρέθηκε να φέρει τουλάχιστον επτά μαχαιριές στο στήθος. Η μητέρα του έφερε συνολικά 27 τραύματα από μαχαίρι, ενώ στον γιο της καταγράφηκαν επτά.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο η 54χρονη να άκουσε τον πυροβολισμό και να μπήκε στο δωμάτιο προσπαθώντας να βοηθήσει τον γιο της. Η γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή στο πάτωμα του υπνοδωματίου, έχοντας δεχθεί περισσότερα από είκοσι χτυπήματα με αιχμηρό αντικείμενο. Κατά την έξοδό του από το γραφείο του εισαγγελέα, ο 65χρονος μίλησε στον ΑΝΤ1 και επανέλαβε τρεις φορές: «Είμαι αθώος». Παράλληλα ανέφερε: «Αγαπάω πάρα πολύ και τη γυναίκα μου και τον γιο μου».

Τα στοιχεία που προκαλούν ερωτήματα

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ένα ρούχο του κατηγορούμενου που βρέθηκε πλυμένο πρόσφατα. Πάνω του εντοπίστηκε λεκές, ο οποίος εξετάζεται εργαστηριακά, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να πρόκειται για αίμα. Επιπλέον, κατά την εξέτασή του διαπιστώθηκαν αμυχές στα χέρια του. Παρότι εξακολουθεί να αρνείται κάθε εμπλοκή στη διπλή δολοφονία, οι αρχές επισημαίνουν ότι υπάρχουν αντιφάσεις στις καταθέσεις του.

Αρχικά φέρεται να ισχυρίστηκε ότι κοιμόταν βαθιά όλη τη νύχτα και ξύπνησε το πρωί για να ετοιμαστεί μαζί με τη σύντροφό του για προγραμματισμένο ιατρικό ραντεβού. Ταυτόχρονα, υποστήριξε ότι δεν κατάφερε να ανοίξει την πόρτα του δωματίου επειδή τα σώματα των θυμάτων εμπόδιζαν το άνοιγμά της. Ωστόσο, οι εκτιμήσεις για τον χρόνο θανάτου δείχνουν ότι το έγκλημα είχε διαπραχθεί αρκετές ώρες νωρίτερα, γεγονός που βρίσκεται στο μικροσκόπιο των ερευνών.

Παράλληλα, εξετάζεται αν ο 65χρονος βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ, καθώς και το ενδεχόμενο να προσπάθησε να καθαρίσει τον χώρο για να εξαφανίσει πιθανά αποδεικτικά στοιχεία. Οι ερευνητές θεωρούν πιθανό να είχε προηγηθεί έντονη λογομαχία ανάμεσα στον 65χρονο και τον 26χρονο, ο οποίος είχε επιστρέψει πρόσφατα από τη Γερμανία, όπου πραγματοποιούσε μεταπτυχιακές σπουδές.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το μεσημέρι της Τρίτης (09.06.2026), η 54χρονη και ο 26χρονος βρέθηκαν νεκροί μέσα στο σπίτι τους στην Αιγιάλεια, μέσα σε λίμνη αίματος. Τα δύο θύματα εντοπίστηκαν σε διαφορετικά σημεία του σπιτιού. Η γυναίκα έφερε πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι, ενώ η εικόνα του χώρου και ένα σπασμένο έπιπλο οδηγούν τους αστυνομικούς στην εκτίμηση ότι προηγήθηκε πάλη. Ο νεαρός έφερε επίσης τραύματα από μαχαίρι αλλά και τραύμα από πυροβόλο όπλο στο κεφάλι. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ήταν το πρώτο θύμα της επίθεσης και πιθανότατα δέχθηκε την επίθεση ενώ κοιμόταν.

Στο σημείο έσπευσε ιατροδικαστής, ενώ από την ανάλυση υλικού καμερών ασφαλείας δεν προέκυψαν ενδείξεις διάρρηξης, παρουσίας τρίτου προσώπου ή κλοπής χρημάτων και αντικειμένων αξίας. Οι αρχές εντόπισαν άμεσα τον σύντροφο της 54χρονης, ο οποίος δεν ήταν ο βιολογικός πατέρας του 26χρονου, και προχώρησαν στη σύλληψή του.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι τη νύχτα του εγκλήματος κοιμόταν στο σαλόνι, δεν άκουσε κανέναν θόρυβο ούτε τον πυροβολισμό και ότι ανακάλυψε τα πτώματα γύρω στις 11 το πρωί της Τρίτης. Όπως ανέφερε, ενημέρωσε αρχικά έναν φίλο του που έφτασε στο σπίτι και στη συνέχεια ειδοποιήθηκε η αστυνομία.

Δείτε ακόμα ΕΦΕΤ: Άμεση ανάκληση τροφίμου από τα ράφια των σούπερ μάρκετ μολυσμένο με Λιστέρια- Φωτογραφία

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, οι αστυνομικοί βρήκαν απλωμένα στην αυλή ένα φρεσκοπλυμένο εσώρουχο του 65χρονου και μια πετσέτα με κηλίδες που εκτιμάται ότι μπορεί να είναι αίμα. Όταν ρωτήθηκε γιατί δεν τα είχε βάλει στα άπλυτα ή στο πλυντήριο, δεν έδωσε σαφή εξήγηση και περιορίστηκε να πει ότι είχε λερωθεί, γι’ αυτό έκανε ντους και έπλυνε τα συγκεκριμένα αντικείμενα.

Τα πιθανά κίνητρα

Τα κίνητρα της διπλής ανθρωποκτονίας παραμένουν ασαφή. Ωστόσο, συγγενείς της 54χρονης έχουν αναφέρει στις αρχές ότι το ζευγάρι αντιμετώπιζε προβλήματα στη σχέση του. Παράλληλα, εξετάζεται το ενδεχόμενο η επιστροφή του 26χρονου από το Βερολίνο να συνδέεται με την επιθυμία του να μεταφέρει τη μητέρα του στη Γερμανία, κάτι που ενδεχομένως να είχε προκαλέσει αντιδράσεις από τον 65χρονο, με τον οποίο η γυναίκα συγκατοικούσε επί 15 χρόνια.

Οι αρχές δίνουν επίσης βαρύτητα σε πληροφορίες που κάνουν λόγο για οικονομικές διαφωνίες μεταξύ του ζευγαριού. Σύμφωνα με καταθέσεις ανθρώπων από το περιβάλλον τους, οι δύο σύντροφοι είχαν συχνά έντονες προστριβές για οικονομικά ζητήματα.

Μάλιστα, η 54χρονη φέρεται να είχε εκμυστηρευτεί τις ανησυχίες της στον γιο της, ο οποίος ζούσε, εργαζόταν και σπούδαζε στη Γερμανία, ζητώντας του να επιστρέψει στην Ελλάδα. Ο 26χρονος είχε φτάσει στη χώρα μόλις δύο ημέρες πριν από τη διπλή δολοφονία.

Viral άρθρα: