Αλλαγές στα σχολεία: Ολά όσα αλλάζουν στα σχολεία την περίοδο 2019/20

Αλλαγές στα σχολεία:

Οι αποφάσεις της Νίκης Κεραμέως και του επιτελείου της για τη νέα σχολική χρονιά. Τι θα ισχύσει από Σεπτέμβρη.
Αλλαγές στα σχολεία: Η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ετοιμάζει μια σειρά από δομικές αλλαγές, όσον αφορά την πρωτοβάθμια, τη δευτεροβάθμια αλλά και την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η Νίκη Κεραμέως, έδωσε το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθηθεί μέσω των προγραμματικών της δηλώσεων στη Βουλή, ωστόσο σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», το υπουργείο Παιδείας έχει κι άλλες μεταρρυθμίσεις στα «σκαριά». Το κύριο πεδίο προσοχής, αφορά το νέο Λύκειο. Συγκεκριμένα, το υπουργείο θα θεσπίσει Εθνικό Απολυτήριο, όπως και τις προαγωγικές εξετάσεις σε κάθε τάξη του Λυκείου, αλλά και την επαναφορά των προτύπων και πειραματικών σχολείων.

Δειτε ακομα Ιδέες για μεσημεριανό στο ολοήμερο!

Παράλληλα, οι αλλαγές δεν θα αγγίζουν μόνο τα δομικά στοιχεία της εκπαίδευσης. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το υπουργείο είναι έτοιμο να καταργήσει την κλήρωση για ανάδειξη σημαιοφόρου στις παρελάσεις, ένα μέτρο που είχε θεσπιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, του ΣΥΡΙΖΑ. Ουσιαστικά, θα επανέλθει το προηγούμενο μοντέλο, όπου η σημαία πήγαινε στα χέρια των αριστούχων κάθε σχολείου. Συν τοις άλλοις, η νέα ηγεσία του υπουργείου βάζει τέλος σε κάθε κουβέντα περί κατάργησης του αγιασμού και της προσευχής στα σχολεία. Το θέμα είχε ανακινηθεί επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αφήνει τα πράγματα ως έχουν.

Όπως είναι γνωστό, η Νίκη Κεραμέως παρενέβη και κατάργησε την απόφαση του πρώην υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου. Επί Γαβρόγλου είχε αποφασιστεί να χτυπά το κουδούνι κάθε μέρα στις 09:00, ωστόσο η αλλαγή της κυβέρνησης επηρέασε και το συγκεκριμένο θέμα, με το πρώτο κουδούνι να χτυπά στις 08:15.

Αλλαγές στα σχολεία: Ολά όσα αλλάζουν στα σχολεία την περίοδο 2019/20

Νίκη Κεραμέως: «Αυτά θα κάνουμε για τα πανεπιστήμια»
«Βελτιώνουμε άμεσα στρεβλώσεις του ισχύοντος συστήματος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και, σε βάθος χρόνου, επιφέρουμε ουσιαστικότερες αλλαγές μετά από ενδελεχή διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς. Καθορίζουμε ελάχιστη βάση εισαγωγής στα τριτοβάθμια ιδρύματα. Τα ιδρύματα θα μπορούν να καθορίζουν βάση εισαγωγής υψηλότερη της ελάχιστης και θα ορίζουν επίσης τον ετήσιο αριθμό των εισακτέων», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση της Νίκης Κεραμέως, η οποία στη συνέχεια γνωστοποίησε ότι επισπεύδεται η διαδικασία πρόσληψης 4.500 εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή, αλλά και η επαναφορά του θεσμού των προτύπων και πειραματικών σχολίων.

«Πρώτον, επιστρέφουμε τα πανεπιστήμια σε αυτούς στους οποίους πραγματικά ανήκουν, δηλαδή στους φοιτητές, στους καθηγητές και στο διοικητικό προσωπικό, καταργώντας το κακώς εννοούμενο άσυλο. Οι δημόσιες αρχές θα μπορούν να επεμβαίνουν αυτεπαγγέλτως για κάθε αξιόποινη πράξη που διαπράττεται εντός πανεπιστημίου. Δεύτερον, θεσπίζουμε σύγχρονες και αποτελεσματικές δομές διοίκησης, με διακριτές και σαφώς καθορισμένες αρμοδιότητες. Τρίτον, καθιερώνουμε ανώτατο χρονικό όριο ολοκλήρωσης των προπτυχιακών σπουδών ν+2, πλην εξαιρέσεων», ανέφερε η υπουργός Παιδείας μιλώντας στη Βουλή.

Αλλαγές στα σχολεία: Ολά όσα αλλάζουν στα σχολεία την περίοδο 2019/20

Δειτε ακομα Το scrabble μπαίνει στα σχολεία για να μάθουν τα παιδιά να γράφουν και να μιλάνε σωστά 

Με ένα κλικ εδώ δείτε όλα μας τα αρθρα

Πηγή: www.pagenews.gr
Close