Αλλάζει το σύστημα για τις πανελλήνιες - Επανέρχονται οι Δέσμες

Το σύστημα των Δεσμών επαναφέρει το υπουργείο Παιδείας με το νέο σχέδιο για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Οι μαθητές θα εξετάζονται στα ίδια μαθήματα δυο φορές. Μια τον Μάιο για το απολυτήριο και μια τον Ιούνιο για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Σύμφωνα με την Καθημερινή, ειδικοί επισημαίνουν ότι τίθεται σε κίνδυνο το αδιάβλητο των εξετάσεων αφού οι εξετάσεις για το απολυτήριο θα είναι σε διαφορετικά θέματα για κάθε ομάδα σχολείων.

Δείτε επίσης: Πόσο ΑΠΛΟ περπάτημα χρειάζεται για να χάσετε 5 κιλά ως το Πάσχα

Την πρώτη χρονιά εφαρμογής του νέου συστήματος για τις Πανελλήνιες το 2020 δηλαδή, δεν θα μετράει ο βαθμός του απολυτηρίου στον υπολογισμό των συνολικών μονάδων κάθε υποψηφίου για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια. Ο βαθμός θα μετράει από τις Πανελλαδικές του 2021 αλλά δεν έχει διευκρινιστεί ο τρόπος υπολογισμού των μορίων.

Ποια είναι τα νέα στοιχεία σε σχέση με την προηγούμενη εξαγγελία για το νέο σύστημα των Πανελληνίων:

Δείτε επίσης: Απίστευτο συμβάν! Μητέρα αυτοκτόνησε αφού έβαλε τα παιδιά της για ύπνο

1) Καταργείται το 5ο εξεταζόμενο μάθημα στις Πανελλαδικές, δηλαδή οι υποψήφιοι θα έχουν την δυνατότητα να δηλώσουν τις σχολές ενός μόνο Επιστημονικού Πεδίου.

2) Οι υποψήφιοι θα έχουν το δικαίωμα να δηλώσουν σχολές ενός μόνο Επιστημονικού πεδίου αλλά δεν υπάρχει η κατανομή σχολών σε πεδίο.

3) Τα Λατινικά γίνονται μάθημα επιλογής που ΔΕΝ εξετάζεται στις Πανελλαδικές.

4) Η πρώτη κατάθεση μηχανογραφικού δελτίου από το τέλος της Β Λυκείου μετατίθεται στις αρχές της Γ Λυκείου.

Close