Ανακαλούνται παρτίδες αντιφλεγμονώδους φαρμάκου -Αν το έχετε πετάξτε το

Ανακαλούνται  παρτίδες αντιφλεγμονώδους φαρμάκου. Αν το έχετε πετάξτε το καθώς μπορεί να προκαλέσει στειρότητα-Η ανακοίνωση του ΕΟΦ

Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση, “ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή του κοινού, καθώς, σύμφωνα με ενημέρωση της Αμερικάνικης Αρχής για την ασφάλεια φαρμάκων και τροφίμων (FDA), στις ΗΠΑ ανακαλούνται δύο παρτίδες – 2203PS01, 1808051 – του προϊόντος ‘Purely Soothing 15% MSM Drops’ (παραγωγός: Pharmedica USA LLC), για λόγους στειρότητας.

Δείτε ακόμα: ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται ξηροί κάρποι  Βρέθηκαν νεκρές προνύμφες

ΕΟΦ: Ανακαλεί παρτίδες αντιφλεγμονώδους φαρμάκου για τα μάτια. Αν το έχετε πετάξτε το

Το συγκεκριμένο προϊόν κυκλοφορεί στις ΗΠΑ ως αντιφλεγμονώδες φάρμακο με ένδειξη οφθαλμικό ερεθισμό/οίδημα.

Υπογραμμίζεται ότι στην Ελλάδα το συγκεκριμένο προϊόν δεν έχει άδεια κυκλοφορίας φαρμάκου, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχει αξιολογηθεί ως προς την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του από τον ΕΟΦ.

Ανακαλούνται παρτίδες αντιφλεγμονώδους φαρμάκου -Αν το έχετε πετάξτε το

Δείτε ακόμα: ΕΟΦ: Ανάκληση για πασίγνωστο γυναικείο καλλυντικό -Αν το έχετε πετάξτε το

Σύμφωνα με την ενημέρωση του FDA, το προϊόν πωλείται σε όλο τον κόσμο μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου (π.χ. Amazon) και σε εμπορικές εκθέσεις. Συνεπώς, είναι πιθανό να έχει διατεθεί και στη χώρα μας διαδικτυακά.

ΕΟΦ: Ανακαλεί παρτίδες αντιφλεγμονώδους φαρμάκου για τα μάτια. Αν το έχετε πετάξτε το

Δείτε ακόμα: Ο ΕΟΦ ανακαλεί ιατρικό προϊόν

Επισημαίνεται ότι η λήψη μη εγκεκριμένων φαρμάκων ενέχει σοβαρό κίνδυνο για τη Δημόσια Υγεία.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, οι πολίτες καλούνται να μην χρησιμοποιήσουν το προϊόν, αν τυχόν αυτό περιέλθει στην κατοχή τους.

Διευκρινίζεται ότι η παρούσα προειδοποίηση δεν αφορά μόνο τις 2 παρτίδες που τελούν υπό ανάκληση στις ΗΠΑ αλλά το προϊόν συνολικά, ανεξαρτήτως αριθμού παρτίδας, δεδομένου ότι, όπως προαναφέρθηκε, πρόκειται για προϊόν που δεν είναι εγκεκριμένο φάρμακο στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο προάσπισης της Δημόσιας Υγείας, ο ΕΟΦ προτρέπει πάγια το κοινό να μην αγοράζει φάρμακα από αναξιόπιστες πηγές”.

Δείτε όλες τις ανακλήσεις απο ΕΟΦ και ΕΦΕΤ με ένα κλικ εδώ

Close