Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων ανακαλεί πασίγνωστο παιδικό σαμπουάν, καθώς δεν τεκμηριώνεται το γεγονός ότι αναφέρεται ως "υποαλλεργικό"
Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) γνωστοποίησε σήμερα την απόφαση του να ανακαλέσει από την αγορά παρτίδα γνωστής μάρκας παιδικού σαμπουάν, το οποίο δεν είναι υποαλλεργικό όπως αναφέρεται.
Σύμφωνα με τον ΕΟΦ η ανάκληση αποφασίστηκε επειδή “εντοπίστηκαν ίχνη αρώματος εκτός της λίστας συστατικών του προϊόντος” που καθιστούσαν ως ατεκμηρίωτους ορισμένους από τους ισχυρισμούς στο μπουκάλι.
Κόκκινος συναγερμός από τη Lidl- Ανακαλείται δημοφιλές τρόφιμο που περιέχει κομμάτια γυαλιού
Η ανακοίνωση του ΕΟΦ
(Αποφασίζουμε) Την ανάκληση της παρτίδας 0455Ρ του Καλλυντικού προϊόντος JOHNSON’S Shiny Drops Kids Shampoo 500ml λόγω του ότι εντοπίστηκε απόκλιση κατά τον έλεγχο της παραγωγής, της εν λόγω παρτίδας. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν ίχνη αρώματος εκτός της λίστας συστατικών του προϊόντος, που θα καθιστούσαν τους όρους «υποαλλεργικό» και «χωρίς δάκρυα» χωρίς τεκμηρίωση.
