Αναβιώνει ο εφιάλτης: Αρχίζει σήμερα η δίκη για τη δολοφονία της 4χρονης Άννυ

 

Ο πατέρας της 4χρονης όπως και ο 30χρονος συγκατηγορούμενος του, σύμφωνα με το βούλευμα, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και περιύβριση νεκρού, ενώ η μητέρα του κοριτσιού κατηγορία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο

Στη δικαστική αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας αναβιώνει σήμερα η φρικτή υπόθεση δολοφονίας και τεμαχισμού της 4χρονης Άννυ, το Πάσχα του 2015, μέσα στο σπίτι της επί της οδού Μιχαήλ Βόδα, από τον ίδιο της τον πατέρα και ένα φίλο του, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα.

Δικαστές και ένορκοι θα κληθούν να κρίνουν τους τρεις κατηγορούμενους για το απίστευτο αυτό έγκλημα, που είναι ο πατέρας του παιδιού Στανισλάβ Μπακαρτζίεβ (γνωστός ως Σάββα), ο 30χρονος συγκατηγορούμενός του Νικολάι ή Νίκι (Νασίφ Αχμέντοφ) και της μητέρας Δημητρίνα Μπορίσοβα.

Ο πατέρας της 4χρονης όπως και ο 30χρονος συγκατηγορούμενος του, σύμφωνα με το βούλευμα, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και περιύβριση νεκρού, ενώ η μητέρα του κοριτσιού κατηγορία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Ενδεικτικά, το βούλευμα του συμβουλίου Εφετών με το οποίο οι τρεις κατηγορούμενοι παραπέμπονται σε δίκη για το φρικτό έγκλημα, αναφέρει για τον πατέρα της 4χρονης και τον 30χρονο συγκατηγορούμενό του: «Σε υπόγειο διαμέρισμα όπου διέμεναν από κοινού, ενεργώντας μαζί και με έτερο άγνωστο δράστη, με τη χρήση μαχαιριού κουζίνας τεμάχισαν το σώμα του ανήλικου βιολογικού τέκνου του πρώτου κατηγορουμένου (σ.σ.: Μπακαρτζίεβ), το οποίο είχαν προηγουμένως σκοτώσει και (…) τοποθέτησαν τα παραπάνω σε πλαστικές σακούλες, τις οποίες επέρριψαν εν συνεχεία σε κάδους απορριμμάτων».

Η δίκη δεν αποκλείεται, ωστόσο, να ξεκινήσει με ενστάσεις από την πλευρά του 30χρονου κατηγορούμενου Βούλγαρου στη μητρική του γλώσσα, κάτι που δεν αποκλείεται να οδηγήσει τη δίκη σε αναβολή- εφόσον φυσικά το δικαστήριο το αποφασίσει.

Μια τέτοια απόφαση, αναβολής δηλαδή της δίκης λόγω μη μετάφρασης του βουλεύματος (σ.σ. ότι δηλαδή έγινε και στην υπόθεση της Siemens) θα έχει ως αποτέλεσμα την  αποφυλάκιση των γονιών της μικρής Άννυ, καθώς το 18μηνο της προφυλάκισης στις αρχές Νοεμβρίου. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι το θέμα της μη μετάφρασης του βουλεύματος στα Βουλγαρικά έχει τεθεί από την υπεράσπιση του 30χρονου κατηγορούμενου, πλην όμως το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο εξέδωσε απορριπτικό βούλευμα.

Πηγή: protothema.gr

Close