Ανήλικος πέθανε από σπάνια αμοιβάδα που τρώει τον εγκέφαλο

Ένας ανήλικος έφυγε απο τη ζωή του  εξαιτίας επιπλοκών μηνιγγοεγκεφαλίτιδας αφού  προσβλήθηκε από μια σπάνια αμοιβάδα η οποία «τρώει» τον εγκέφαλο.

Το θύμα είναι κάτω από 18 χρονών και κάτοικος της κομητείας Κλαρκ ενώ

εκτιμάται πως μολύνθηκε στη λίμνη Μιντ στις αρχές Οκτωβρίου και τα πρώτα συμπτώματα εκδηλώθηκαν μια εβδομάδα αργότερα.

Ο Φερμίν Λεγκουέν, αξιωματούχος της υγειονομικής περιφέρειας της Νεβάδα, τόνισε πως η συγκεκριμένη μόλυνση είναι εξαιρετικά σπάνια, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει την κοινή γνώμη.

Δειτε επίσης : Διακοπή Ρεύματος ΔΕΗ: Διακοπές ρεύματος το Σάββατο (22/10/2022 ) στην Αττική

Η αμοιβάδα Naegleria fowleri είναι ένας μονοκύτταρος οργανισμός, τόσο μικρός που είναι ορατός μόνο με μικροσκόπιο, αναφέρουν τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC). Συναντάται συνήθως σε περιοχές με λιμνάζοντα ύδατα και σπανιότερα σε πισίνες με ανεπαρκή χλωρίωση ή σε μολυσμένο νερό της βρύσης.

Η νεγλαιρίαση — γνωστή επίσης ως πρωτογενής αμοιβαδικήμηνιγγοεγκεφαλίτιδα (primary amoebic meningoencephalitis ή PAM) — είναι μια σπάνια λοίμωξη του εγκεφάλου. Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν έντονο πονοκέφαλο, πυρετό, ναυτία και εμετό. Καθώς η λοίμωξη επιδεινώνεται, τα συμπτώματα — που εμφανίζονται 1-12 ημέρες μετά την έκθεση — μπορεί να εξελιχθούν σε επιληπτικές κρίσεις ή παραισθήσεις και να οδηγήσουν στον θάνατο.

Δείτε επίσης : Εορτολόγιο: Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022

Πέρυσι, ένα επτάχρονο αγόρι πέθανε από ναιγλερίαση στην Καλιφόρνια σύμφωνα με το newsit.gr, αφότου μολύνθηκε – όπως εικάζεται – ενώ κολυμπούσε σε λίμνη στη Βόρεια Καρολίνα. Οι υγειονομικές αρχές της πολιτείας υπογράμμισαν τότε πως μόλις 10 κρούσματα PAM, για τα οποία ευθύνεται η αμοιβάδα Naegleria fowleri, είχαν αναφερθεί στην Καλιφόρνια από το 1971.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Close