Άνοιγμα καταστημάτων : Αυτό είναι το νέο ωράριο καταστημάτων και εμπορικών κέντρων

Ανοιχτά θα είναι τα καταστήματα  από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 8:00 το βράδυ  από Δευτέρα 18 Ιανουαρίου  σύμφωνα με τα  μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης κύριος Γεωργιάδης ενώ τα καταστήματα θα μπορούν να είναι ανοιχτά και Κυριακές.

Λόγω της διατήρησης της απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τις 9:00 μ.μ. έως 5:00.π.μ. το νέο ωράριο των καταστημάτων θα είναι προαιρετικό από 7:00 π.μ. έως 8:00.

Δειτε επίσης :

Παράλληλα παραμένει η απαγόρευση υπερτοπικών μετακινήσεων ενώ διατηρείται ο περιορισμός των μετακινήσεων με υποχρέωση αποστολής SMS στο 13033.

Τα καταστήματα θα ανοίξουν από Δευτέρα 18 Ιανουαρίου ενώ θα προβλέπεται η προαιρετική λειτουργία καταστημάτων, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου.

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδης σύμφωνα με το dikaiologitika.gr  το ωράριο αυτό προβλέπεται λόγω της απαγόρευσης της κυκλοφορίας ώστε να υπάρξει χρόνος για την επιστροφή των καταναλωτών στις οικίες τους.

Όπως διευκρίνισε ο υπ. Ανάπτυξης το άνοιγμα της αγοράς αποφασίστηκε μετά από πολύωρη συζήτηση και προειδοποίησε ότι εάν διαπιστωθούν τάσεις αύξησης των κρουσμάτων «θα δράσουμε πολύ γρήγορα». Το λιανεμπόριο ανοίγει σε όλη τη χώρα. Στις «κόκκινες περιοχές» θα ανοίξουν τα καταστήματα με τη μέθοδο του click away

Close