Άνοιγμα σχολείων : 14.000 κρούσματα από τα self test σε μαθητές και καθηγητές

Άνοιγμα σχολείων :  14.000 κρούσματα από τα self test σε μαθητές και καθηγητές

Δύσκολα τα πράγματα για μαθητές και καθηγητές σήμερα με το άνοιγμα των σχολείων καθώς με το που ξεκίνησαν τα σχολεία διαγνώστηκαν 14.000 κρούσματα από τα self test σε μαθητές και καθηγητές.

Η ανακοίνωση του υπουργείου   

«Χιλιάδες εν δυνάμει κρούσματα ανιχνεύθηκαν χάρη στα σελφ τεστ

Πραγματοποιήθηκε ο μεγαλύτερος ταυτόχρονος έλεγχος πληθυσμού κατά του κορωνοϊού από την αρχή της πανδημίας: 1,6 εκατομμύρια άνθρωποι (τις προηγούμενες φορές στους ελέγχους των σχολείων ήταν μικρότερος ο αριθμός, καθώς έκαναν έλεγχο μόνο οι ανεμβολίαστοι, ενώ πλέον και οι εμβολιασμένοι). Και αυτό γίνεται χάρη στη λειτουργία των σχολείων.

Δείτε επίσης : Χειμερινές εκπτώσεις 2022: Ξεκίνησαν σήμερα  Πόσο θα διαρκέσουν;

Έχουν ήδη ανιχνευθεί μέσω σελφ τεστ (μέχρι χθες βράδυ) περίπου 14.000 εν δυνάμει κρούσματα. Αυτά τα κρούσματα ΔΕΝ θα είχαν βρεθεί αν τα σχολεία δεν λειτουργούσαν. Όλα αυτά τα χιλιάδες κρούσματα κυκλοφορούσαν στην κοινωνία χωρίς τα συγκεκριμένα πρόσωπα να έχουν ιδέα ότι είναι φορείς του ιού.

ΚΑΘΕ ΕΝΑ τέτοιο εν δυνάμει κρούσμα που ανιχνεύεται μέσω του μηχανισμού του σελφ τεστ είναι άλλο ένα καθοριστικό βήμα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού όχι μόνο στη σχολική κοινότητα, αλλά και στην κοινωνία ευρύτερα. Άλλη μία απόδειξη ότι πέρα από τους αυτονόητους παιδαγωγικούς και ψυχοσυναισθηματικούς λόγους, η λειτουργία των σχολείων επιτελεί και πολύ σημαντικούς υγειονομικούς σκοπούς».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

 

Close