Κλειστά σχολεία Μάιο και Ιούνιο λόγω εκλογών: Πότε δεν θα λειτουργήσουν

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες ανακοινώσεις της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας, τα σχολεία πρόκειται να ανοίξουν και πάλι στις 11 Μαΐου, ενώ η επαναφορά στους αρχικούς σχολικούς ρυθμούς θα γίνει σταδιακά.

Κυρίαρχο μέλημα των ειδικών είναι η υγεία των μαθητών και η τήρηση βασικών κανόνων ασφαλείας. Σε πρώτο στάδιο στα θρανία θα επιστρέψει η Γ Λυκείου, και έπειτα από το πέρας 2 εβδομάδων, και ανάλογα την έκβαση που θα πάρει σε σχέση με τον κορονοϊό, θα προχωρήσουν και οι υπόλοιπες τάξεις. Μάλιστα, δυνατό είναι το ενδεχόμενο της χρήσης μασκών από τους μαθητές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «το Έθνος», μετά τις 10 Μαΐου επιδιώκεται η επιστροφή της Γ’ Λυκείου στα θρανία, ενώ η προοπτική επαναφοράς και άλλων τάξεων στα θρανία αναμένεται να αποφασιστεί μετά την παρέλευση ενός 15νθημέρου και αναλόγως µε το αποτύπωμα της συγκεκριμένης αλλαγής στα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας.

Σε κάθε περίπτωση, μια αρχική εκτίμηση της κατάστασης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα του Πάσχα σε κυβερνητική σύσκεψη με την εισήγηση ειδικών, όπου αναμένεται να πάρει την τελική του μορφή το σχέδιο σταδιακής επαναφοράς τομέων της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας σε κανονικούς ρυθμούς. Μια διαδικασία που, σύμφωνα µε τους ειδικούς, αναμένεται να διαρκέσει περί τους δύο μήνες.

«Ο ιός δεν συγχωρεί λάθη, θα μας χτυπήσει ανελέητα αν κάνουμε λάθος και χαλαρώσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής ειδικών του υπουργείου Υγείας, Νίκος Σύψας μιλώντας στον ΣΚΑΪ

Για την επόμενη φάση άρσης των μέτρων ο καθηγητής Σύψας είπε ότι «και τότε δεν επιτρέπεται να κάνουμε κανένα λάθος»και τον Μάιο αν η τάση παραμένει καθοδική θα είναι η ώρα για να μπει το θέμα ελάφρυνσης των μέτρων στις αρχές με τα μέσα Μαΐου.

Ερωτηθείς για τη χρήση μασκών είπε ότι «θα αναθεωρήσουμε την οδηγία. Σίγουρα θα δούμε αποστάσεις και απολύμανση των χεριών και ενδεχομένως μάσκες σε χώρους με πολύ συνωστισμό» προσθέτοντας ότι «είναι πάνω στο τραπέζι η πρόταση για μάσκες στα σχολεία».

Close