Ανοίγουν οι εκκλησίες- Έτσι θα γίνονται γάμοι και βαπτίσεις

Σήμερα πρόκειται να ανακοινωθεί η απόφαση για το άνοιγμα των εκκλησιών αλλά και διευκρινίσεις σχετικά με τις θρησκευτικές τελετές, σύμφωνα με ΚΥΑ των υπουργών Παιδείας & Θρησκευμάτων και Υγείας.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, από τις 17 Μαΐου θα επιτρέπονται όλες οι θρησκευτικές λειτουργίες και τελετές, συμπεριλαμβανομένων βαφτίσεων και γάμων, και οι πιστοί θα μπορούν να προσέλθουν στις θρησκευτικές κοινότητες.

Άτομα ανά τετραγωνικά- Πόσοι θα χωράνε

Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας, στην ΚΥΑ θα αναφέρεται ότι ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων θα καθορίζεται από την αναλογία ένα άτομο ανά 10 τ.μ. Έτσι, για παράδειγμα, σε έναν χώρο λατρείας επιφανείας 300 τ.μ. ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων θα είναι 30. Οι παρευρισκόμενοι θα πρέπει να διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους. Για τους χώρους λατρείας που είναι άνω των 500 τ.μ., ο αντίστοιχος μέγιστος αριθμός είναι 50.

Χρήση μάσκας και αντισηπτικού

Παρά το άνοιγμα των εκκλησιών, θα είναι και εκεί απαραίτητη η χρήση μάσκας και αντισηπτικού, προκειμένου να διατηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας από τους πιστούς.

Αποσαφηνίζεται, επίσης, ότι σε περίπτωση τέλεσης λειτουργιών ή θρησκευτικών τελετών σε υπαίθριους χώρους, ισχύουν οι γενικοί κανόνες περί δημοσίων υπαίθριων συναθροίσεων.

Close