Απίστευτο: Γυναίκα γέννησε  στο δρόμο – Δεν πρόλαβε να κάνει to τεστ για κορωνοϊό

Απίστευτο: Γυναίκα γέννησε στο δρόμο – Δεν πρόλαβε να κάνει to τεστ για κορωνοϊό. Δείτε το βίντεο -ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ:

 

Απίστευτες εικόνες και βίαια επεισόδια ως αντίδραση στα σκληρά μέτρα – Βγήκαν και τανκς στους δρόμους
Τον γύρο των social media κάνει ένα βίντεο που δείχνει μια γυναίκα στην Κίνα να γεννάει όρθια στην μέση του δρόμου, με πολλούς να υποστηρίζουν ότι αυτό συνέβη γιατί… δεν είχε προλάβει να κάνει τεστ για τον κορωνοϊό! Οι εικόνες είναι πραγματικά συγκλονιστικές…

Η γυναίκα από την Κίνα, σύμφωνα με όσα κυκλοφορούν στο Twitter, αναγκάστηκε να γεννήσει κυριολεκτικά όρθια, έξω από μαιευτήριο στην πόλη Gulan. Και αυτό γιατί δεν είχε προλάβει να κάνει τεστ για τον κορωνοϊό για να έχει την αρνητική αναφορά που χρειάζεται για να μπει στο μαιευτήριο.

Στο βίντεο φαίνεται λοιπόν η γυναίκα να φέρνει το παιδάκι της στον κόσμο στην μέση του δρόμου, όρθια στο πεζοδρόμιο. Γύρω της έχει μαζευτεί κόσμος που την βοηθούν να γεννήσει.

Δείτε ακόμη Δεκέμβριος 2022: Τότε θα έχουμε Σελήνη Κενής Πορείας

Δείτε το βίντεο – ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Υπενθυμίζεται ότι τρία χρόνια μετά την εκδήλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, η κυβέρνηση της Κίνας επιμένει στην πολιτική «μηδενικής COVID» εφαρμόζοντας συνεχώς σκληρά περιοριστικά μέτρα. Η ανυποχώρητη στάση των Αρχών έχει προκαλέσει ένα τεράστιο κύμα οργής, με τους πολίτες εδώ και μέρες να πραγματοποιούν μεγάλες διαδηλώσεις, που σημαδεύονται από βίαια επεισόδια.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι φαίνεται να ήταν η φονική πυρκαγιά που ξέσπασε πριν από κάποιες μέρες στο Ουρούμτσι, πρωτεύουσα της επαρχίας Σιντζιάνγκ. Αρκετοί μάλιστα καταγγέλλουν ότι λόγω των υγειονομικών περιορισμών εμποδίστηκε το έργο των διασωστών.

Απίστευτο: Γυναίκα γέννησε στο δρόμο – Δεν πρόλαβε να κάνει to τεστ για κορωνοϊό

Ωστόσο, η έντονη δυσαρέσκεια των πολιτών φαίνεται ότι δεν περιορίζεται στην διαχείριση της πανδημίας και πολλές διαδηλώσεις έχουν πλέον και πολιτικά χαρακτηριστικά αφού πλήθος πολιτών ζητά την παραίτηση του προέδρου Σι. Για παρατηρητές στη Δύση, οι διαδηλώσεις αυτές να είναι το μεγαλύτερο κίνημα αμφισβήτησης στη χώρα μετά τις διαδηλώσεις υπέρ της δημοκρατίας που κατεστάλησαν σκληρά το 1989.

Βγήκαν και τανκς στους δρόμους

Μνήμες από τη σφαγή στην πλατεία Τιέν Αν Μεν το 1989 «ξυπνά» η εμφάνιση των τανκς στους δρόμους πόλεων της Κίνας, όπως η Σανγκάη, η Γουχάν και η Χανγκτσόου, από ντοκουμέντα που κυκλοφόρησαν στα social media και φαίνεται να φανερώνουν ότι οι Αρχές είναι έτοιμες να λάβουν άλλου είδους μέτρα για την καταστολή των διαδηλώσεων.

Σε όλη την Κίνα έχουν ξεσπάσει εδώ και λίγες ημέρες διαδηλώσεις από τους πολίτες κατά της πολιτικής της «μηδενικής COVID» που ακολουθούν οι Αρχές, επειδή έχουν αυξηθεί τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, με αποτέλεσμα να προχωρούν σε σκληρά lockdown.

Οι πρωτοφανείς αυτές διαδηλώσεις έχουν ξεσπάσει και κατά του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας και του προέδρου της, του Σι Τζινπίνγκ. Φαίνεται ότι η κυβέρνηση θέλει να απαντήσει σε αυτό το κύμα διαδηλώσεων με ξεκάθαρα μηνύματα επίδειξης ισχύος, βγάζοντας τα τανκς στους δρόμους της πόλης.

Πρόκειται για τις μεγαλύτερες σε έκταση διαδηλώσεις από αυτές του 1989 στο Πεκίνο και την πλατεία Τιέν Αν Μεν, όταν είχαν βγει και τότε τα τανκς στους δρόμους της πόλης και ένας φοιτητής είχε σταθεί μπροστά τους, σε μια από τις πιο σημαντικές στιγμές που απαθανατίστηκαν στα χρονικά.

Σύμφωνα με όσα γράφουν οι χρήστες των social media, οι περισσότερες μετακινήσεις των τανκς γίνονται κατά τη διάρκεια της νύχτας. Υπήρξαν, όμως, πολίτες που τα είδαν σε κεντρικούς δρόμους μες στο μεσημέρι. Άλλωστε, οι Αρχές έχουν καλέσει επανειλημμένα για την καταστολή των διαδηλώσεων, τις οποίες αποδίδουν σε ξένες επιρροές και τις αποκαλούν «εχθρικές δυνάμεις».

Η οργή των πολιτών για την αυστηρή πολιτική της μηδενικής COVID γιγαντώνεται σχεδόν τρία χρόνια μετά την εμφάνιση του κορωνοϊού στην πόλη Γουχάν της κεντρικής Κίνας, αλλά η σπίθα που προκάλεσε το κύμα των διαδηλώσεων ήταν μια φονική πυρκαγιά σε μια πολυκατοικία στην πόλη Ουρούμτσι της δυτικής Κίνας.

Οι διαδηλωτές προσπαθούν να οργανώσουν κινητοποιήσεις «κάτω από τη μύτη» των Αρχών και της ακραίας λογοκρισίας στο ίντερνετ της Κίνας, χρησιμοποιώντας μέχρι και dating apps για να συνεννοηθούν

Πηγή: newsit.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο Daddy-Cool.gr

Close