Από Δευτέρα έρχεται καύσωνας στην Ελλάδα! Δείτε την πορεία και ποιες περιοχές θα χτυπήσει

Θερμοκρασίες που θα ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου πρόκειται να πλήξουν τη χώρα τις επόμενες μέρες σύμφωνα με τις μετεορολογικές προβλέψεις. Ο υδράργυρος αν και το Σαββατοκυριακο θα είναι πιο χαμηλός, από Δευτέρα θα φτάσει κόκκινο.

Μετά από ένα Σαββατοκύριακο κατά το οποίο ο καιρός αναμένεται να είναι άστατος, η θερμοκρασία θα πάρει ξανά την ανιούσα από τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Όπως όλα δείχνουν, εν τέλει, το δροσιστικό μελτέμι της Ελλάδας θα «λυγίσει» απέναντι στο κύμα καύσωνα που πλήττει την Ευρώπη και οι υψηλές θερμοκρασίες θα κυριεύσουν τη χώρα.

Δείτε επίσης Δεν θα την αναγνωρίζετε! Θυμάστε την Σερτάμπ απ΄τη Eurivision; Δείτε πως είναι σημερα

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό, η άνοδος της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή από τη Δευτέρα, ενώ το κύμα καύσωνα, όπως υποστήριξε, θα φέρει θερμοκρασίες έως 40 βαθμούς Κελσίου και θα συνεχίσει να πλήττει τη χώρα μέχρι και την Πέμπτη.

AFP: Ετσι θα πλήξει ο καύσωνας και την Ελλάδα
Στο χαρακτηριστικό γράφημα του AFP διακρίνεται η πορεία του ευρωπαϊκού κύματος καύσωνα και ο τρόπος με τον οποίο θα «σκεπάσει» την Ελλάδα.

Στον χάρτη διαφαίνονται, αρχικά, οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες της Παρασκευής (σήμερα), αλλά και η υποχώρηση του υδράργυρου, το Σάββατο και την Κυριακή. Στο σχετικό βίντεο εικονίζεται το κύμα καύσωνα να επανεμφανίζεται στην Ελλάδα τη Δευτέρα και την Τρίτη, ξεκινώντας από την ανατολική Μακεδονία, τμήματα της Θεσσαλίας και τη Στερεά.

Η πορεία του καύσωνα προς την Ελλάδα:

Από τον χάρτη του AFP προκύπτει ότι την Τετάρτη συνθήκες καύσωνα θα επικρατούν σε ένα μεγάλο τμήμα της χώρας -συμπεριλαμβανομένης της Πελοποννήσου- ενώ την Πέμπτη οι υψηλές θερμοκρασίες θα αρχίσουν να περιορίζονται.

Δείτε επίσης Ξύλο και βρισιές στα MAD Awards: Στα χέρια γνωστοί ράπερς με τον Σάκη Ρουβά να μπαίνει στη μέση

Από Δευτέρα έρχεται καύσωνας στην Ελλάδα! Δείτε την πορεία και ποιες περιοχές θα χτυπήσει

Από Δευτέρα τετραήμερος καύσωνας και στην Ελλάδα: Ετσι θα «σκεπάσει» τη χώρα
Σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό, από την επόμενη Παρασκευή οι θερμοκρασίες θα επιστρέψουν σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, συνθήκες που πιθανώς θα παραμείνουν έως και την Κυριακή των εκλογών, 7 Ιουλίου.

Με πληροφορίες από iefimerida.gr

Close