Τα αποτελέσματα των εξετάσεων των δύο παιδιών που ανασύρθηκαν από τον ποταμό Άραχθο, έδειξαν πως έχουν υποστεί πολλαπλές βλάβες σε πολλά όργανα τους
Απογοητευτικά ήταν τα αποτελέσματα των πρώτων εξετάσεων που έγιναν στα 2 παιδιά που διασώθηκαν από το ποταμό Άραχθο, στην Άρτα, την περασμένη Τετάρτη (11.06.2025). Όπως φανέρωσαν τα αποτελέσματα, τα δύο αγόρια έχουν υποστεί πολλαπλές βλάβες σε πολλά όργανα τους. Αναφέρεται, ακόμη, πως έμειναν χωρίς οξυγόνο για περισσότερο από 1 ώρα
Σήμερα, Παρασκευή 13/06/25, 2 ημέρες μετά τις τραγικές σκηνές που εκτυλίχθηκαν στον ποταμό Άραχθο, τα 2 παιδιά ηλικίας 12 και 15 χρόνων δίνουν ακόμα σκληρή μάχη για την υγεία τους, με τους γιατρούς να αγωνιούν για τη κατάσταση τους. Από τη στιγμή που μεταφέρθηκαν από την Άρτα στο νοσοκομείο του Ρίου, νοσηλεύονται διασωληνωμένα και σε σοβαρή κατάσταση.
Οι γιατροί δεν έχουν σταματήσει να βρίσκονται στο πλευρό τους, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια, για να μπορέσουν τα παιδιά να ανακάμψουν. Από την πρώτη στιγμή ανέφεραν πως η κατάσταση της υγείας τους χαρακτηρίζεται αρκετά σοβαρή κάτι που δυστυχώς απέδειξαν και τα αποτελέσματα των πρώτων εξετάσεων.
Τα 2 παιδιά αποδείχθηκε πως έμειναν χωρίς οξυγόνο για πάνω από μία ώρα.. Ούτως ή άλλως ήταν γνωστό πως έμειναν στο βυθό του Άραχθου για τουλάχιστον 20 λεπτά, μέχρι ο 41χρονος Γκόγκα Λεβιάν να πέσει στο νερό και να τους ανασύρει.
Λόγω της μη οξυγόνωσης των εγκεφάλων τους, τα 2 νεαρά παιδιά έπαθαν πολλαπλές βλάβες και σε πολλά όργανά τους, με τους γιατρούς να έχουν καταφέρει να σταθεροποιήσουν μόνο τους πνεύμονές τους.
Μέσα στις επόμενες ώρες και ημέρες, τα 2 παιδιά θα υποβληθούν και πάλι σε εξετάσεις για να παρακολουθηθεί στενά η εξέλιξη της υγείας τους και να αποφασιστεί ποια θεραπεία χρειάζεται να ακολουθήσουν.
Οι γονείς τους, οι φίλοι τους και όλη η χώρα προσεύχεται ώστε αυτή η πολύ σοβαρή περιπέτεια να μην εξελιχθεί σε τραγωδία.