Αργίες 2021: Πότε πέφτει του Αγίου Πνεύματος και οι υπόλοιπες αργίες του χρόνου

Στο παρακάτω κείμενο θα δούμε πότε πέφτει για φέτος του Αγίου Πνεύματος αλλά και οι υπόλοιπες αργίες.

Οι λέξεις, τα κείμενα της θείας λατρείας, η συναρμογή τους, όλα εμπνέονται από το Άγιο Πνεύμα. Γι’ αυτό και έχουν τη δύναμη να αναζωογονούν στο συναθροισμένο λαό την πίστη που έχει εκφρασθεί και εναποτεθεί σ’ αυτά.

Το Άγιο Πνεύμα είναι ιδιαίτερα παρόν στις λατρευτικές συναθροίσεις της Εκκλησίας. Η Εκκλησία Το ικετεύει. Το Άγιο Πνεύμα με τη σειρά Του φωτίζει, αγιάζει και θεοποιεί. Προσπαθεί να οδηγήσει τον κάθε πιστό σε κατάσταση προσευχής, με την οποία θα αναγνωρίσει το πρόσωπο του Χριστού.

Καθώς η Εκκλησία πορεύεται προς τη Βασιλεία του Πατρός και του Αγίου Πνεύματος, συνειδητοποιεί ότι το Άγιο Πνεύμα είναι η εσωτερική δύναμη που την σπρώχνει να μορφοποιήσει τη λατρεία της, με την οποία ζει από τώρα τη Βασιλεία σαν το αποκορύφωμα των ελπίδων της.

Δείτε επίσης : Η προσευχή για το Ψυχοσάββατο: Ευχή υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων

Το Άγιο Πνεύμα κατά την ώρα της λατρείας συγκεντρώνει όλες τις φωνές των προσευχομένων μια θαυμαστή αρμονία και τις χορδίζει σ’ ένα και το αυτό αίσθημα ευλάβειας. Είναι εκείνο που μορφοποιεί, ιεραρχεί και αναφέρει τη δομή όλης της Λειτουργίας στον Πατέρα, δια του Υιού

ΑΡΓΙΕΣ 2021 – ποιες είναι οι υπόλοιπες Αργίες του έτους

Αγίου Πνεύματος 21 Ιουνίου 2021 Δευτέρα

Κοίμηση της Θεοτόκου 15 Αυγούστου 2021 Κυριακή

Ημέρα του Όχι 28 Οκτωβρίου 2021 Πέμπτη

Χριστούγεννα 25 Δεκεμβρίου 2021 Σάββατο

Δεύτερη ημέρα Χριστουγέννων 26 Δεκεμβρίου 2021 Κυριακή

Πηγή: ekklisiaonline.gr 

Close