Αρναούτογλου Καιρός : Προειδοποίηση για  κύμα ζέστης το Σαββατοκύριακο και απότομη πτώση μετά

Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται μέσα στο  Σαββατοκύριακο στην  χώρα μας  παρόλα αυτά από την επόμενη εβδομάδα το σκηνικό θα μεταβεί σε φθινοπωρινό σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Αίθριος θα είναι ο καιρός το επόμενο 24ωρο, ωστόσο, πλησιάζοντας προς το Σαββατοκύριακο θα υπάρξει αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας. Ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου, ανέλυσε το πρόσκαιρο αλλά έντονο κύμα ζέστης του ερχόμενου Παρασκευοσαββατοκύριακου, την εντυπωσιακή βουτιά του υδραργύρου την επόμενη εβομάδα αλλά και το πότε υπάρχει πιθανότητα να ασπρίσουν ακόμα και βουνοκορφές με μεγάλο όμως υψόμετρο της βόρειας Ελλάδας.

Δείτε επίσης : Διακοπή Ρεύματος ΔΕΗ: Διακοπές ρεύματος την Πέμπτη (15/9/22) στην Αττική

«Θα πάμε σε μια πολύ αισθητή αλλά πρόσκαιρη άνοδο της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο, και από εβδομάδα το σκηνικό θα αλλάξει άρδην και θα πάμε σε φθινοπωρινό σκηνικό», είπε χαρακτηριστικά.

Υπάρχει κίνηση των χαμηλών βαρομετρικών από τη δυτική Ευρώπη, τα οποία δεν φτάνουν στη χώρα μας και έτσι μετατοπίζουν τη ζέστη και τη σκόνη από τη βόρεια Αφρική προς την περιοχή μας. Δεν φέρνουν, όμως, βροχές», εξήγησε.

Για σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας κάνει λόγο και το meteo.gr, σύμφωνα με το newsbomb.gr  αναφέροντας πως η ζέστη θα είναι αισθητή σταδιακά από τα επόμενα 24ωρα. Σημαντική σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται από την Τετάρτη 14/09, η οποία θα κορυφωθεί το Σάββατο 17/09, οπότε κατά τόπους θα ξεπεράσει τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η κίνηση των αερίων μαζών σε ύψος περίπου 1.500 μέτρων, επίπεδο που χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση των θερμοκρασιακών μεταβολών στην κατώτερη ατμόσφαιρα. Με γαλάζιες αποχρώσεις φαίνονται οι ψυχρότερες και με κόκκινες αποχρώσεις οι θερμότερες αέριες μάζες.

Δείτε επίσης : Εορτολόγιο: Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Close