Άσχημα νέα για την «Μπρέντα» - Ο καρκίνος της έκανε μετάσταση

«Το άγνωστο είναι αυτό που με τρομάζει πιο πολύ», εξομολογήθηκε η γνωστή ηθοποιός στην εκ βαθέων συνέντευξή της στο ET – Μιλά για τι στιγμή που έκοψε τα μαλλιά της και για τη διαδικασία επιλογής στηθόδεσμου μετά τη μαστεκτομή

Άσχημα νέα για την ηθοποιό Σάνεν Ντόχερτι, γνωστή από τον ρόλο της «Μπρέντα» στη δημοφιλή σειρά των 90’s «Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς», αφού ο καρκίνος που είχε εμφανίσει στο στήθος εξαπλώθηκε στους λεμφαδένες της.

Η 45χρονη ηθοποιός μοιράστηκε αυτήν την άσχημη τροπή για την πορεία της υγείας της σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση σε ρεπόρτερ του καναλιού ET. «Είχα καρκίνο στο στήθος που εξαπλώθηκε στους λεμφαδένες και σε μία από τις επεμβάσεις ανακαλύψαμε ότι κάποια από τα καρκινικά κύτταρα μπορεί να έχουν φύγει από τους λεμφαδένες. Για αυτόν τον λόγο κάνω χημειοθεραπεία και θα ακολουθήσουν οι ακτινοβολίες», είπε η Ντόχερτι.

Η διάσημη ηθοποιός αποκάλυψε επίσης ότι υποβλήθηκε σε μαστεκτομή τον Μάιο και μίλησε ανοιχτά για τις δύσκολες στιγμές που έχει βιώσει στη μάχη με τον καρκίνο. «Το άγνωστο είναι αυτό που με τρομάζει πιο πολύ. Θα έχει αποτέλεσμα η χημειοθεραπεία και οι ακτινοβολίες; Θα πρέπει να ξαναζήσω αυτήν την ταλαιπωρία; Ολα τα άλλα είναι διαχειρίσιμα: ο πόνος, η ζωή χωρίς μαστό, όλα είναι διαχειρίσιμα. Η ανησυχία για το μέλλον σου και για το πώς αυτό θα επηρεάσει τους ανθρώπους που αγαπάς είναι το δύσκολο».

Όπως εξομολογήθηκε στη ρεπόρτερ, η διαδικασία επιλογής νέου στηθόδεσμου, μετά από τη μαστεκτομή ήταν μια ιδιαίτερα τραυματική εμπειρία για εκείνη, σε σημείο μάλιστα που κατέρρευσε κλαίγοντας στο δοκιμαστήριο. Εξίσου δύσκολη ήταν και η περίοδος που άρχισε να χάνει τα μαλλιά της, μετά από τη δεύτερη θεραπεία της.

«Προσπαθούσα να τα χτενίσω και έπεφταν. Θυμάμαι να κρατάω τούφες στα χέρια μου και να τρέχω κλαίγοντας στη μητέρα μου, φωνάζοντας “κοίτα, τα μαλλιά μου”. Πήγαινα να τρελαθώ. Της είπα να πιάσει το ψαλίδι από την κουζίνα, και προσπάθησε να με αποτρέψει. Εγώ επέμενα και έτσι μάζεψε τα μαλλιά μου σε αλογοουρά και τα έκοψε», είπε στη ρεπόρτερ η ηθοποιός, η οποία στη συνέχεια ξύρισε το κεφάλι της, στιγμή που μοιράστηκε με τους θαυμαστές της στα social media.

Όπως λέει η ίδια, αυτό που ελπίζει, μιλώντας ανοιχτά για την εμπειρία της, είναι να εμπνεύσει άλλους να πολεμήσουν τον καρκίνο. «Ο κόσμος δεν καταλαβαίνει τι είναι ο καρκίνος. Ναι, σε γερνάει, αλλά μπορεί και να φουσκώσεις από τα φάρμακα. Υπάρχουν τόσες πολλές αντιδράσεις. Δεν ήθελα κανένας να με βγάλει φωτογραφία βγαίνοντας από το σουπερ μάρκετ και να πει ”Θεέ μου, κοίτα την”. Ηθελα να μιλήσω ανοιχτά για αυτό. Είναι πιο εύκολο να ζήσω με καρκίνο αν ξέρω ότι βοηθάω τουλάχιστον έναν άνθρωπο», δήλωσε.

πηγη:protothema.gr

Close