Ομόφωνα «αθώο» με ψήφους 7 -0 έκρινε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου τον Χανιώτη καθηγητή που πριν από 26 μήνες είχε κατηγορηθεί από την σύζυγό του για ασέλγεια σε βάρος των παιδιών τους και ενδοοικογενειακή βία. Την αθώωσή του είχε προτείνει νωρίτερα ο Εισαγγελέας, στο τέλος μιας ακροαματικής διαδικασίας που διήρκεσε τρεις ημέρες.

Θύμα πλεκτάνης
Στη διάρκεια της διαδικασίας, εξετάστηκαν δεκάδες μάρτυρες κατατέθηκαν στοιχεία που έπεισαν το Δικαστήριο για την αθωότητα του κατηγορουμένου. «Η αθωότητά του αποδείχτηκε. Δεν κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών. Είχε κατηγορηθεί άδικα και με στοιχεία που κατασκευάστηκαν σε βάρος του κι όλα αυτά αποκαλύφθηκαν στο Δικαστήριο» τονίζουν στο zarpanews.gr οι δικηγόροι του, Μερόπη Βαγιωνάκη και ο Γιώργος Περάκης. «Είχε στηθεί εις βάρος του μία πλεκτάνη, μία σκευωρία και αυτό αποδείχτηκε στο Δικαστήριο», συμπληρώνουν.

Μιλώντας στο zarpanews.gr ο καθηγητής, αναφέρεται στο πως από την μία στιγμή στην άλλη και εξαιτίας του νόμου Λοβέρδου (που κρέμασε τις οροθετικές στα μανταλάκια) έχασε την δουλειά του και έμεινε χωρίς κανένα εισόδημα, στο ξεκίνημα ενός δικαστικού μαραθωνίου και ενώ το όνομά του είχε ήδη διασυρθεί στην τοπική κοινωνία από την καταγγελία και μόνο της συζύγου του.

Τώρα, για να γυρίσει στην δουλειά του πρέπει να καταθέσει την αθωωτική απόφαση στα αρμόδια όργανα, ώστε να κινηθεί η διαδικασία επαναπρόσληψής του.

Η απόφαση είναι τελεσίδικη.

cretalive–https://Madata.gr