Δείτε ζωντανά εδω το ταξίδι του Αγιου Βασιλη!!!

 

Ως  γνωστόν, το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων ο καλοκάγαθος, στρουμπουλός άγιος με την κατακόκκινη στολή και την βροντερή φωνή σκίζει τους αιθέρες της υφηλίου με το έλκηθρό του και μοιράζει δώρα στα παιδιά του κόσμου. Καλά μέχρι εδώ, όμως υπάρχουν και κάποιοι…κανεντρεχείς που μέχρι σήμερα αρνούνται πεισματικά να πιστέψουν στην μαγεία των εορτών και ισχυρίζονται (και όμως!) ότι δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης. Μπορείτε να αποστομώσετε όλους αυτούς τους ανθρώπους αποδεικνύοντας με την βοήθεια της τεχνολογίας ότι ο Άγιος Βασίλης ζει και βασιλεύει και είναι τόσο υπαρκτός όσο οι αχνιστοί κουραμπιέδες στο γιορτινό τραπέζι.
Ραντάρ, δορυφόροι, και μαχητικά αεροσκάφη θα ακολουθούν το έλκηθρo σε όλη την πορεία του, ενώ η φωτεινή κόκκινη μύτη του Ρούντολφ η οποία εκπέμπει μια υπέρυθρη ακτίνα, θα επιτρέπει στους δορυφόρους, την ανίχνευσή του!

To χωριό του Άϊ Βασίλη στην εφαρμογή της MicrosoftTo χωριό του Άϊ Βασίλη στην εφαρμογή της Microsoft

Η NORAD ξέρει

Ο Εθνικός Οργανισμός Εναέριου Ελέγχου Η.Π.Α και Καναδά είναι η πιο αξιόπιστη πηγή πιστοποίησης της ύπαρξης του Άγιου Βασίλη. Όπως αναφέρεται στην επίσημη, εξειδικευμένη για την περίσταση, σελίδα του οργανισμού, η NORAD ακολουθεί τα ίχνη του Άϊ Βασίλη από το 1955. Η παρακολούθηση γίνεται μέσω των σούπερ εξελιγμένων ραντάρ και των δορυφόρων της υπηρεσίας ωστόσο από το 1998 μπήκαν στο παιχνίδι και πιο σύγχρονα μέσα. Ποια είναι αυτά;
Οι SantaCams! Όπως υποδηλώνει και το όνομα πρόκειται για κάμερες οι οποίες (ναι ναι καλά καταλάβατε) είναι τοποθετημένες σε διάφορα σημεία ανά τον κόσμο. Οι SantaCams ενεργοποιούνταιΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ την 24η Δεκεμβρίου και  βιντεοσκοπούν τον Άγιο απ’ όπου περνάει, αποτελώντας αδιάψευστους μάρτυρες της δράσης του. Σύμφωνα μάλιστα με την NORAD, οι κάμερες δεν προσφέρουν μόνο μεμονωμένες εικόνες αλλά και βίντεο! Όποιος λοιπόν θέλει να δει τον Άϊ – Βασίλη και τους ταράνδους του δεν έχει παρά να συντονιστεί στο site του οργανισμού την παραμονή των Χριστουγέννων (οι…δύσπιστοι δε θα ξέρουν που να κρυφτούν μετά από αυτό.) Η Microsoft έχει συνάψει συμφωνία με τον «επίσημο παρατηρητή του Άγιου Βασίλη» όπως αυτοαποκαλείται η NORAD, και έχει επιστρατεύσει Internet Explorer και Bing για να παρακολουθεί το ταξίδι του Αγίου από την Λαπωνία μέχρι τα πέρατα του κόσμου.
Στο site https://www.noradsanta.org μπορείτε να διαβάσετε το ιστορικό παρακολούθησης του Αγίου από τον οργανισμό, μαζί με αναλυτικές πληροφορίες για όσα τον αφορούν, ακόμη και για τις τεχνικές λεπτομέρειες του ελκήθρου του! (οι άνθρωποι της NORAD δεν αστειεύονται). Φυσικά μπορείτε να κατεβάσετε και την αντίστοιχη εφαρμογή για smartphone και tablet.

Η Google ξέρει και αυτή

«Καλά όλα αυτά» σκέφτηκαν οι «μάγοι» της χαρτογράφησης στην Google και αφού πείστηκαν από τους ισχυρισμούς και την αξιοπιστία της NORAD, αποφάσισαν να βάλουν κι εκείνοι ένα λιθαράκι στο πνεύμα των εορτών, ανιχνεύοντας την διαδρομή του Άϊ – Βασίλη από την αρχή έως το τέλος. Και όχι μόνο αυτό: αποφάσισαν να μας ταξιδέψουν και στο χωριό του Αγίου για να τον παρακολουθούμε στις προετοιμασίες του μέχρι να έρθει η παραμονή των Χριστουγέννων.

Θες να δεις πότε θα περάσει το έλκυθρο με τους ταράνδους από την περιοχή σου; Συντονίσου στο Santa Tracker της GoogleΘες να δεις πότε θα περάσει το έλκυθρο με τους ταράνδους από την περιοχή σου; Συντονίσου στο Santa Tracker της Google

Η αλήθεια είναι ότι η NORAD συνεργαζόταν με την Google τα προηγούμενα χρόνια αλλά τι καλύτερο από δύο διαφορετικές, αξιόπιστες πηγές πληροφόρησης για το ταξίδι του Άγιου Βασίλη; Φυσικά όσοι είναι συντονισμένοι στην εφαρμογή Santa Tracker θα μπορούν να παρακολουθήσουν το ταξίδι του Αγίου σε Google Earth και Google Maps στις 24 του Δεκέμβρη (ούτε οι τύποι στην Google αστειεύονται). Στην σελίδα της desktop PC εφαρμογής θα βρείτε αντίστροφη μέτρηση για το ταξίδι του Άγιου Βασίλη, καθώς και ένα ημερολόγιο με «δώρα» που θα ανοίγουν κάθε μέρα του μήνα που διανύουμε αποκαλύπτοντας παιχνίδια και πληροφορίες για τον αγαπημένο των παιδιών.πηγη
Ελπίζουμε να συγχωρέσατε το ανάλαφρο ύφος του κειμένου μας και να ταξιδέψατε μαζί μας νοερά με την φαντασία νιώθοντας παιδιά έστω και για λίγες στιγμές, παρέα με τον Άγιο Βασίλη. Καλά Χριστούγεννα!

Δείτε ζωντανά εδω το ταξίδι του Αγιου Βασιλη!!!

Stay…tuned…Γραφτείτε στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις γιατί δεν τελειωσαμε εδώ! 

Close