Αλλαγή ώρας σε χειμερινή: Τι θα γίνει τελικά

Η αλλαγή ώρας 2019 είναι ένα ζήτημα που είχε απασχολήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση από πέρυσι τον χειμώνα. Για τα επόμενα χρόνια, δρομολογούνται αλλαγές, ενώ οι χώρες της Ε.Ε. έχουν περιθώριο μέχρι τον Απρίλιο του 2020 να αποφασίσουν ποια ώρα θα κρατήσουν.

Δείτε επίσης Φώφη Γεννηματά: Η συγκινητική ανάρτηση για τον χαμό της μητέρας της

Η αλλαγή ώρας 2019 στην Ελλάδα από θερινή σε χειμερινή πραγματοποιείται την τελευταία Κυριακή του μήνα, η οποία φέτος «πέφτει» στις 27 Οκτωβρίου, ημέρα Κυριακή.

Τα ξημερώματα της 27ης Οκτωβρίου, λοιπόν, και συγκεκριμένα στις 16:00 π.μ., οι δείκτες των ρολογιών θα γυρίσουν μία ώρα πίσω.

Η επόμενη αλλαγή ώρας θα είναι τον Μάρτιο του 2020.

Ώρα θα αλλάξουμε και τον Οκτώβριο του 2020 και ενδεχομένως τον Μάρτιο του 2021.

Υπενθυμίζεται ότι η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχει αποφασίσει την κατάργηση της αλλαγής ώρας το 2021.

Σύμφωνα με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η αλλαγή ώρας πρέπει να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021 για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα, ενώ για τα κράτη – μέλη που επιθυμούν τη χειμερινή ώρα, η αλλαγή θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου 2021.

Δείτε επίσης Επίδομα για τις μητέρες 1.000 ευρώ! Δείτε ποιες αφορά!

Γιατί γίνεται η αλλαγή ώρας 2019;

Το βασικό πλεονέκτημα της χρήσης του μέτρου της θερινής ώρας είναι η εξοικονόμηση ενέργειας. Συνολικά κατά τους επτά μήνες της θερινής ώρας εξοικονομούμε 210 ώρες ηλεκτρικής ενέργειας εκμεταλλευόμενοι τον Ήλιο.

Με ένα κλικ εδώ δείτε όλα μας τα αρθρα

Close