Δίκη Πάτρα – Εντατικολόγος :  Η μητέρα τροφοδοτούσε τα social media και δεν είχε κατανοήσει την τραγωδία”

Η κατάθεση της παιδιάτρου Βενετίας Μπέλλου, η οποία ανέφερε χαρακτηριστικά “Το παιδί ήταν ωχρό” – Η μητέρα χορηγούσε τα φάρμακα. Νέο αίτημα για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη της κατηγορούμενης ζήτησε ο συνήγορος υπεράσπισης Αλέξης Κούγιας.

Δίκη Πάτρα : Σοκ στο δικαστήριο – «Η μητέρα μάλωνε το παιδί επειδή δεν μπορούσε να καταπιεί»

Δείτε ακόμα: Τραγική εξέλιξη: Βρέθηκε νεκρό το δύο ετών παιδί που είχε χαθεί

Του Νίκου Νικολετάκη

Με την κατάθεση της παιδιάτρου Βενετίας Μπέλλου συνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Η γιατρός, που εργάζεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο, σύμφωνα με το www.ereportaz.gr είπε μεταξύ άλλων: “Σίγουρα ήμουν στην κλινική και είχα κάνει επίσκεψη στην Τζωρτζίνα. Ήταν σε μια δυο εφημερίες μου. Στις 19/1 είχε έρθει με τη μητέρα της λόγω επεισοδίων εμετών που είχε κάνει στο σπίτι.
Ήταν ωχρό. Θυμάμαι την έντονη ωχρότητα.

 

Η ίδια αναφέρθηκε σε ένα επεισόδιο που είχε παρουσιάσει το κοριτσάκι στις 22/01/2022, ενώ νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο του Ρίου: Η Τζωρτζίνα είχε αποκορεσμό γύρω στο 70% και ταχυκαρδία. Μέχρι να παρέμβω το παιδί επανήλθε.

Επικοινώνησα με την ΜΕΘ Παίδων για να την ενημερώσω, μίλησα με εφημερεύουσα γιατρό. Το παιδί ήταν ωχρό, δεν έκανε κινήσεις άκρων. Το χαρακτηριστικό του επεισοδίου ήταν η έντονη ωχρότητα. Μετά έκανε δύο επεισόδια εμέτων» είπε η γιατρός για να αναφερθεί στη συνέχεια σε ένα ακόμη «παρατεταμένο» επεισόδιο το οποίο εμφάνισε η 9χρονη στις 25/01.

Πρόεδρος: Ποιος σας φώναξε; Η μητέρα;

Μάρτυρας: Δε θυμάμαι.

Πρόεδρος: Ποιος χορηγούσε τα φάρμακα;

Μάρτυρας: Η μητέρα.

Πρόεδρος: Αυτό είναι τακτική της κλινικής;

Μάρτυρας: Νομίζω στη παιδιατρική κλινική στις χρόνιες περιπτώσεις τα χορηγούν οι γονείς.

 

Πρόεδρος: Θυμάστε άλλο επεισόδιο που να είσαστε μπροστά;

Μάρτυρας: Ήταν μια ακόμη φορά. Κάλεσαν έναν άλλον συνάδελφο μετά κάλεσαν κι εμένα.

Πρόεδρος: Ποιός χορηγούσε τα φάρμακα στο παιδί; Ακόμη κι όταν μπαίνει στο νοσοκομείο συνεχίζει να τα χορηγεί η μάνα;

Μάρτυρας: Νομίζω ότι στο Ρίο συνεχίζονται να χορηγούνται από τους γονείς.

Δείτε ακόμα: Κλέαρχος Μαρουσάκης: Τι καιρό θα κάνει του Αγίου Πνεύματος 2023

Εισαγγελέας: Τα επεισόδια μεταξύ τους είχαν κάποια αλληλουχία;

Μάρτυρας: Όχι, δεν υπήρχε κάποιο συγκεκριμένο μοτίβο. Κάποιες μέρες έκανε κάποια μικρά επεισόδια, θυμάμαι 25/1 έκανε ένα μεγάλο επεισόδιο χωρίς να έχουν προηγηθεί μικρότερα. Σε ένα από τα τελευταία επεισόδια χρειάστηκε να κάνει χρήση αμπου. Αλλά δεν θυμάμαι.

Η παιδίατρος δέχτηκε ερωτήσεις και από την υπεράσπιση της κατηγορούμενης με τον Αλέξη Κουγια να επιμένει στο ζήτημα της εξέτασης από παιδοκαρδιολόγο και της τοποθέτησης οξυμέτρου και τη μάρτυρα να εξηγεί πως δεν τίθεται θέμα προβλήματος καρδιάς. «Τίθεται για τον κορεσμό οξυγόνου και τις σφίξεις» είπε χαρακτηριστικά.

Κούγιας: Η πτώση του κορεσμού σημαίνει ότι μπορεί να δημιουργήσει ανακοπή;

Μάρτυρας: Θα μπορούσε…

Κούγιας: Τι κάνατε στο επεισόδιο που ήσασταν παρούσα;

Μάρτυρας: Ήταν πολύ μικρής διαρκείας που δεν πρόλαβα να επέμβω. Ωστόσο ενημέρωσα την εντατική γιατί με ανησύχησε.

Κούγιας: Σε τι οφείλεται;

Μάρτυρας: Δεν το γνωρίζω.

Κούγιας: Και τι θα λέγατε στους γονείς;

Μάρτυρας: Ότι χρειάζεται ενδελεχής έλεγχος νευρολογικός, για να εξακριβωθεί σε τι οφείλονται. Δεν ξέραμε από τι προκαλούνται τα επεισόδια. Γι’ αυτό και στείλαμε το παιδί στο Αγλαΐα Κυριακού. Το παιδί έφυγε χωρίς διάγνωση από εμάς.

Κούγιας: Σε αυτό που συνέβη ενώπιον σας και έρχομαι εγώ σαν πατέρας του παιδιού και σας ρωτάω, σε τι οφείλεται αυτό, έχετε ξεκαθαρίσει;

Μάρτυρας: Δεν έχω ξεκαθαρίσει, όχι.

Κούγιας: Ποιος ειδοποίησε;

Μάρτυρας: Οι συνοδοί.

Κούγιας: Το γεγονός ότι ειδοποίησε η μητέρα, δείχνει ότι θέλει να πεθάνει αυτό το παιδί;

Μάρτυρας: Δεν γνωρίζω…

Δείτε ακόμα: ΟΠΕΚΑ Επιδόματα και επίδομα παιδιού Α21: Πότε ξεκινούν οι πληρωμές

Κούγιας: Ε ρε.. τι είναι αυτή ρε…! Αυτός που ειδοποιεί όταν συμβαίνει ένα σοβαρό επεισόδιο, είναι δυνατόν να είναι ο δολοφόνος του παιδιού;

Μάρτυρας: Δεν το γνωρίζω αυτό!

Κούγιας: Τι να πω… σε όλους αυτούς πρέπει να πάρουν τα εκλογικά βιβλιάρια… ψηφίζουν όλοι αυτοί…

Πρόεδρος: κύριε συνήγορε, παρακαλώ!

Κούγιας: Έχετε μάθει εάν πάτησε το πόδι του στις κλινικές που νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα καρδιολόγος;

Μάρτυρας: Υπήρχε θεράπων καρδιολόγος. Ο κ. Παπαγιάννης.

Κούγιας: Πάτησε στο νοσοκομείο σας; Δεν πάτησε σας το λέω εγώ…Εμείς έχουμε άποψη ότι το παιδί έπρεπε να πάει καρδιολογική κλινική! Δεν καλούσαν καρδιολόγο ποτέ και τελικά έκανε ανακοπή.

Παρέμβαση Γεωργακόπουλου

Οι ερωτήσεις του συνηγόρου υπεράσπισης αν ευθύνεται η μητέρα για τα επεισόδια προκάλεσαν την παρέμβαση του Συνηγόρου υποστήριξης της κατηγορίας

Δημήτρη Γεωργακόπουλου: Ξέρω ότι το δικαστήριο γνωρίζει άριστα την κατηγορία, όπως και ο κύριος συνάδελφος.Το ζήτημα των επεισοδίων δεν αποδίδεται στην κατηγορούμενη ως αυτοτελής κατηγορία. Το αναφέρω γιατί ερωτάται η μάρτυρας αν ευθύνεται η μητέρα για τα επεισόδια…

Κούγιας: Μου κάνει εντύπωση μετά από τόσους μήνες που το ακούω αυτό. Γιατί εγω έχω την κατηγορούμενη κάθε βράδυ στις 11, που την έχουν ενημερώσει και με ρωτάει το γράφουν τα σαιτ. Ο κύριος συνάδελφος δεν κατάλαβε όλους αυτούς τους μήνες τι εξετάζουμε εδώ…

Δείτε ακόμα: Το παιδί είχε γίνει μπλέ- Συγκλονίζει αυτόπτης μάρτυρας για τον άτυχο νέο που έχασε τη ζωή του από κεραυνό

Νέο αίτημα για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη της κατηγορούμενης

Νωρίτερα ο συνήγορος υπεράσπισης αναφέρθηκε στο αίτημα που είχε υποβάλει όταν εξεταζόταν ο Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων Ανδρέας Ηλιάδης για πραγματογνωμοσύνη όσον αφορά το αν η κατηγορούμενη πάσχει από το σύνδρομο Μινχάουζεν: “Είχαμε κάνει ένα αίτημα για πραγματογνωμοσύνη.

Η κυρία κατηγορούμενη είναι υγιέστατη ψυχολογικά. Έχουμε τη δυνατότητα η πραγματογνωμοσυνη να γίνει κατά τη διάρκεια της δίκης. Μπορείτε να την αποφασίσετε σήμερα ώστε να τελειώνει αυτη η ιστορία περί δήθεν συνδρόμου Μινχάουζεν. Σε καμία περίπτωση δεν πάσχει από το σύνδρομο Μινχάουζεν”.

Close