Η δύναμη της αλληλεγγύης: Στο εστιατόριο «Ρομπέν των Δασών» πληρώνουν οι πλούσιοι και τρώνε οι φτωχοί!

Το εστιατόριο «Robin Hood» ή «Ρομπέν των Δασών» κατά τη διάρκεια της ημέρας λειτουργεί κανονικά όπως όλα εξυπηρετώντας τους πελάτες σερβίροντας πρωινό και μεσημεριανό. Το βράδυ, όμως, όμως τα πράγματα αλλάζουν και το εστιατόριο γίνεται μία ζεστή «αγκαλιά» για τους αστέγους της περιοχής, σερβίροντας δωρεάν δείπνο με την χρηματοδότηση των μερίδων φαγητού που μοιράζει να γίνεται από τα έσοδα της ημέρας.

Πίσω από τη δράση του εστιατορίου, που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2016, βρίσκεται η τοπική φιλανθρωπική οργάνωση Mensajeros de la Paz, σύμφωνα με δημοσιογράφο του αμερικανικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου NPR που επισκέφτηκε το εστιατόριο. Το εστιατόριο λειτουργεί υπό την εποπτεία του Άντζελ Γκαρσία Ροντρίγκεζ, ένας 80χρονος ιερέας και ιδρυτής της φιλανθρωπικής οργάνωσης.

Όπως δήλωσε ο 80χρονος ιερέας στο NPR: «Είναι σημαντικό ότι οι άστεγοι σιτίζονται με την ίδια αξιοπρέπεια με την οποία τρώνε και οι υπόλοιποι πελάτες. Με κρυστάλλινα ποτήρια και σε μία ατμόσφαιρα που χαρακτηρίζεται φιλική και τους δίνεται η δυνατότητα να συνομιλούν μεταξύ τους».

Δείτε περισσότερα στο apithano.gr

Close