Δώρα Ζέμπερη: Σοκ προκαλούν όσα αποκάλυψε ο ιατροδικαστής

Τι αποκάλυψε ο ιατροδικαστής για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη;

Κατά τη χθεσινή επεισοδιακή διαδικασία ολοκληρώθηκε η εξέταση μαρτύρων, ενώ το δικαστήριο επιφυλάχθηκε για το εάν πρέπει να κληθεί ο γενετιστής, πραγματογνώμων Γ. Φιτσιάλος.

Το αίτημα υποβλήθηκε από την πολιτική αγωγή λόγω της διάστασης που υπάρχει ανάμεσα στην πραγματογνωμοσύνη της ΕΛΑΣ και εκείνης που διενεργήθηκε από την οικογένεια της Δώρας Ζέμπερη σχετικά με την ύπαρξη DNA τρίτου, άγνωστου, προσώπου.

Η πραγματογνώμονας της αστυνομίας καταθέτοντας στο δικαστήριο υποστήριξε ότι τα δείγματα βιολογικού υλικού στις χαρτοπετσέτες που εντοπίστηκαν πλησίον του τόπου της δολοφονίας ανήκουν στον κατηγορούμενο. Ωστόσο τα υπόλοιπα μείγματα του υλικού ποσοτικά και ποιοτικά δεν θεωρούνται αξιοποιήσιμα από τη μάρτυρα.

Από την πλευρά του ο τεχνικός σύμβουλος που όρισε η οικογένεια στην έκθεσή του αναφέρει ότι εκτός από το βιολογικό υλικό που ταυτοποιείται με τον κατηγορούμενο προκύπτουν (από την ανάλυση των ευρημάτων στα νύχια και το μπουφάν) στοιχεία που δεν είναι συμβατά με αυτά του κατηγορουμένου.

Ο ιατροδικαστής με τη σειρά του που διενήργησε την νεκροψία νεκροτομή της 33χρονης αναφέρθηκε στη σφοδρότητα των χτυπημάτων που δέχτηκε.

«Είχε 14 χτυπήματα στην καρδιά και τους πνεύμονες. Ο θάνατος της ήταν ακαριαίος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εισαγγελέας: Σας έκανε κάτι εντύπωση;

Μάρτυρας: Η πολλαπλότητα των κακώσεων που δείχνει μένος.

Εισαγγελέας: …που δεν δικαιολογείται από αγνώστους μεταξύ τους.

Μάρτυρας: Τα χτυπήματα δείχνουν ανθρωποκτόνο πρόθεση.

Από την πλευρά του ο προϊστάμενος της Δώρας ΔΟΥ Πειραιά ανέφερε στην κατάθεση του στο Δικαστήριο πως οι περισσότερες υποθέσεις που χειριζόταν η 32χρόνη ήταν απλές ενώ για κάποιες λίγες δύσκολες είπε πως «θεωρώ ότι δεν υπήρχαν απειλές για υποθέσεις που χειριζόταν, θα μου το είχε πει».

«Καμία δίκη για σένα, θα πεθάνεις» φώναζαν οι συγγενείς

Πανδαιμόνιο επικράτησε στη δίκη για την άγρια δολοφόνια της 32χρονης εφοριακού όταν ο αδελφός και ο πατέρας της κινήθηκαν εναντίον του 58χρονου κατηγορούμενου, με τους αστυνομικούς να σχηματίζουν ασπίδα προκειμένου να τον προστατεύσουν.

Το πρωί της Τετάρτης (04/07), άρχισε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, η δίκη για την υπόθεση δολοφονίας της Δώρας Ζέμπερη.

Η ένταση που επικράτησε έξω από τα δικαστήρια, την ώρα της προσαγωγής του κατηγορούμενου Εμμανουήλ Σοροπίδη, με τον πατέρα της άτυχης κοπέλας να επιχειρεί να λιντσάρει τον 58χρονο, μεταφέρθηκε και εντός της αίθουσας.

Βλέποντάς τον να κατεβαίνει από την αστυνομική κλούβα και να κινείται -υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας- προς το εσωτερικό του κτηρίου, ο πατέρας της Δώρας, άρχισε να φωνάζει «αλήτη, φέρε πίσω το παιδί μου», επιχειρώντας παράλληλα να κινηθεί εναντίον του αλλά τον συγκράτησαν αστυνομικοί.

«Ήταν το στήριγμα μας. Μας καθοδηγούσε σε όλα… Ήταν φίλη, αδελφή, μάνα και πατέρας…», ανέφερε ο αδελφός της Δώρας Ζέμπερη στην κατάθεση του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, την ίδια στιγμή που και ο πατέρας της άτυχης κοπέλας κινήθηκε από το πίσω μέρος της δικαστικής αίθουσας εναντίον του 58χρονου, ο οποίος έπεσε στο έδαφος θεωρώντας ότι με αυτό τον τροπο θα αποφύγει την επίθεση. Χρειάστηκε η παρέμβαση των αστυνομικών για να μην επεκταθούν τα επεισόδια.

«Τέρας, καμία δίκη για εσένα. Θα πεθάνεις … Τι τον φυλάτε;», ξέσπασε και η αδελφή του θύματος. «Πήρε το παιδί μας…», φώναξαν οι υπόλοιποι συγγενείς.

Μπροστά σε αυτά η πρόεδρος του δικαστηρίου απέβαλε από τη δικαστική αίθουσα τους συγγενείς απειλώντας ότι θα προχωρήσει τη διαδικασία κεκλεισμένων των θυρών, στην περίπτωση που δεν ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Είχε προηγηθεί η κατάθεση του πατέρα της Δώρας Ζέμπερη ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο κατηγορούμενος είναι ο δολοφόνος. «Χτύπησε το παιδί στην καρδιά. Είναι καθαρόαιμος δολοφόνος και παμπόνηρος», κατέθεσε.

Ολόκληρη η οικογένεια της άτυχης εφοριακού άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η δολοφονία να συνδέεται με τη δουλειά της καθώς, όπως είπαν, φοβόταν και είχε άγχος λόγω των ελέγχων και των μεγάλων προστίμων που επέβαλε η υπηρεσία της. Μάλιστα, κατέθεσαν πως οι γείτονες είχαν δει τον κατηγορούμενο, ο οποιος έμενε κοντά στο σπίτι τους, να παρακολουθεί την 32χρονη.

Η μητέρα της Δώρας Ζέμπερη καταθέτοντας στο δικαστήριο, ζήτησε να βρεθεί την αλήθεια. «Αυτό το κάθαρμα θέλω να μου πει γιατί σήκωσε τα χέρια του στο παιδί μου που δεν είχε πειράξει ούτε μυρμήγκι… Έπρεπε να του έχουν κόψει τα χέρια και 10 δις ποινή να του βάλετε δεν έχει αξία. Θέλω να μάθω την αλήθεια, το παιδί μου δεν είχε εχθρούς.

Δεν πιστεύω ότι σκότωσε το παιδί μου για ενα κινητό και πέντε ευρώ», είπε και ξέσπασε: «Το κτήνος δεν θέλω να το βλέπω. Κανένα ελαφρυντικό. Που το βρήκε τόσο μίσος. Δεν είναι άνθρωπος, είναι ανθρωπόμορφο τέρας. Θα ήθελα να τον σκοτώσω, να τον πληρώσω με το ίδιο νόμισμα».

Η μητέρα και τα αδέλφια της 32χρονης εφοριακού αναφέρθηκαν στην αφοσίωση της στην οικογένεια τους. Ήταν εκείνη που τους στήριζε οικονομικά, τους καθοδηγούσε. Ήταν ο αρχηγός, ανέφεραν.

«Το παιδί μου δεν χάρηκε τίποτα. Εγώ ακουμπούσα πάνω της. Δούλευε σαν το σκυλί για μην λείψει τίποτα στην οικογένεια. Μαζί παλεύαμε και πήρα μόνο χαρές από αυτό το παιδί», είπε σε μια αποστροφή του λόγου της η μητέρα της αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι ο πατέρας της την είχε χρεώσει με δάνεια χιλιάδων ευρώ τα οποία η ίδια εξοφλούσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο 58χρονος Εμμανουήλ Εσσατζανιάν Σοροπίδης, είχε αρχικά ομολογήσει το έγκλημα, αλλά στη συνέχεια ανακάλεσε, θέτοντας στο στόχαστρο νέους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς.

Πηγή: fimes.gr
Close