Δώρο Πάσχα 2022: Πότε μπαίνει & πως υπολογίζεται

Δώρο Πάσχα 2022: Πότε μπαίνει το δώρο του Πάσχα στους λογαριασμούς μας και πως υπολογίζεται.

Το δώρο του Πάσχα όπως και το δώρο των Χριστουγέννων είναι κατοχυρωμένα για όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα. Έτσι, όπως επισημαίνει το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων της ΓΣΕΕ, οι διατάξεις θεσμικού πλαισίου για τα δώρα των γιορτών είναι δημοσίας τάξεως.

Δείτε ακόμα Επίδομα παιδιού: Ποιοι θα πάρουν μιάμιση δόση επιπλέον

Αυτό έχει ως συνέπεια να μην επιτρέπεται και να είναι άκυρη κάθε αντίθετη ρητή ή σιωπηρή συμφωνία καθώς και η παραίτηση του εργαζομένου από την αξίωση της καταβολής τους.

Ποιοι δικαιούνται το δώρο του Πάσχα;

Όπως αναφέρει το ΚΕΠΕΑ και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χώρους, πλήρους ή μερικής απασχόλησης σε οποιοδήποτε εργοδότη δικαιούνται δώρο Πάσχα.

Δείτε ακόμα Επιδότηση καυσίμων: 13 ευρώ το μήνα

Ολόκληρο δώρο Πάσχα θα λάβουν όσοι έχουν εργαστεί από 1η Ιανουάριου μέχρι και 30 Απριλίου του 2022. Αν κάποιος έχει εργαστεί λιγότερο διάστημα παίρνει αναλογία. Όσοι εργαζόμενοι ήταν σε αναστολή για κάθε μήνα το δώρο θα καταβληθεί από το κράτος, για το υπόλοιπο διάστημα θα καταβάλει ο εργοδότης την αναλογία.

Πότε μπαίνει το δώρο του Πάσχα;

Το δώρο του Πάσχα θα μπει μέχρι και την Μεγάλη Τετάρτη, στις 20 Απριλίου. Ο εργοδότης μπορεί να καταβάλει το δώρο και πριν από τις 20 Απριλίου.

Για το δώρο του Πάσχα, αποδίδονται εισφορές υπέρ ΕΦΚΑ (ΙΚΑ) και Φόρος Μισθωτών Υπηρεσιών. Επίσης το δώρο του Πάσχα σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταβληθεί σε είδος αλλά μόνο σε χρήματα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

 

Close