ΕΕΤΑΑ Παιδικοί Σταθμοί ΕΣΠΑ : Πότε βγαίνει  η πρόσκληση για τις αιτήσεις της ΕΕΤΑΑ

Δείτε πότε θα βγει η πρόσκληση για τις αιτήσεις στο πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ.

ΕΕΤΑΑ Παιδικοί Σταθμοί ΕΣΠΑ: Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iPaidia.gr μέχρι την Παρασκευή 2/7 αναμένεται να πάρουν υπογραφές οι ΚΥΑ – Δείτε πότε θα βγει η πρόσκληση για τις αιτήσεις στο πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ.

Ασημίνα Ρούσσου, Ελπίδα Οικονομίδη – iPaidia.gr

ΕΕΤΑΑ: Όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι δικαιούχοι

Όπως αποκαλύπτουν πηγές του Υπουργείου Εργασίας στο iPaidia.gr, τα προγράμματα κατά την σχολική περίοδο 2021-2022 θα εφαρμοστούν με τους όρους που αναπτύχθηκαν και στις προηγούμενες περιόδους. Έχει αυξηθεί ο προϋπολογισμός των βρεφονηπιακών σταθμών κατά 30 εκατομμύρια ευρώ , συμπεριλαμβάνοντας έτσι ακόμα 15.000 νέους δικαιούχους. Οι 15.000 νέοι δικαιούχοι προκύπτουν από την ελ αστικοποίηση των κριτηρίων.

Δείτε  επίσης : Καλλιάνος: Αυτές είναι οι 16 περιοχές της Ελλάδας που θα «ψηθούν» σήμερα

Η πολιτική του υπουργείου όσον αφορά στη δράση «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής» εξακολουθεί να είναι ανθρωποκεντρική. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iPaidia.gr, από τα μέσα Ιουλίου και μετά αναμένεται η έκδοση της πρόσκλησης της ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης) προς ωφελούμενους προκειμένου να υποβάλλουν τις αιτήσεις τοποθέτησης στο κύκλο 2021-2022. Μετά την τήρηση της επιλογής που θα προβλέπει η πρόσκληση θα γνωρίζουμε και το αριθμό των ωφελουμένων.

Υπενθυμίζουμε ότι χωρίς κανένα δικαιολογητικό και με την χρήση των κωδικών TAXIS θα μπορούν οι γονείς να μπαίνουν στο eetaa.gr ή στο paidikoi.eetaa.gr, προκειμένου υποβάλλουν τις αιτήσεις τους και να συμμετέχουν στο πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ για τα vouchers για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ .

Πέρσι διετέθησαν 279 εκατ. ευρώ για την κάλυψη της φιλοξενίας σε δημοτικούς και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς 150.000 παιδιών μέσω του Προγράμματος «Εναρμόνιση επαγγελματικής οικογενειακής ζωής».

Δείτε επίσης : Μαϊάμι : Νεκρός ο 21χρονος Έλληνας ομογενής

Ποιές είναι οι προϋποθέσεις

Όσον αφορά τους δικαιούχους, οι αιτούντες θα πρέπει: Να έχουν την ελληνική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα κράτους-μέλους της Ε.Ε. ή να είναι Ομογενείς ή είναι αλλοδαπές από τρίτες χώρες και διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα. Να είναι εργαζόμενοι ή άνεργοι με δελτίο ανεργίας σε ισχύ. Να έχουν συνολικό οικογενειακό εισόδημα, το φορολογικό έτος 2020, το οποίο δεν μπορεί, σε καμία περίπτωση, να υπερβαίνει το ποσό των 36.000€ και συγκεκριμένα, τις 27.000€ έως δύο παιδιά, τις 30.000€ για τρία παιδιά, τις 33.000€ για τέσσερα παιδιά, και τις 36.000€ από πέντε παιδιά και άνω

Πηγή :  ipaidia.gr

 

Close