Η απαγόρευση πρόσβασης στα social media για παιδιά κάτω των 15 ετών αποτελεί πλέον κυβερνητική απόφαση, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η παρέμβαση αυτή σηματοδοτεί μια νέα κατεύθυνση στη διαχείριση της διαδικτυακής δραστηριότητας των ανηλίκων.
Η ανακοίνωση έγινε μέσω ανάρτησης του πρωθυπουργού, ο οποίος χαρακτήρισε την απόφαση ως δύσκολη αλλά αναγκαία, επισημαίνοντας την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε ουσιαστικά μέτρα προστασίας για τις μικρότερες ηλικίες.
Στην τοποθέτησή του, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η απαγόρευση αφορά όλα τα παιδιά κάτω των 15 ετών, θέτοντας σαφές πλαίσιο για τη χρήση των κοινωνικών δικτύων από ανηλίκους.
Δείτε ακόμη: Καθολική απαγόρευση των social media για παιδιά κάτω των 15 ετών – Ούτε με γονική συναίνεση
Η επιλογή αυτή παρουσιάζεται ως αναγκαία παρέμβαση, παρά τις δυσκολίες που συνεπάγεται, με στόχο την αντιμετώπιση ζητημάτων που σχετίζονται με τη χρήση των ψηφιακών πλατφορμών.
Η κυβέρνηση επιδιώκει να δώσει ένα σαφές μήνυμα για την ανάγκη προστασίας των παιδιών στο ψηφιακό περιβάλλον, προχωρώντας σε ένα μέτρο με ευρύ αντίκτυπο.
Η Ανακοίνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη
Το νέο πλαίσιο ρυθμίσεων για την πρόσβαση των ανηλίκων στα social media αναμένεται να παρουσιαστεί αναλυτικά μέσα από κοινή συνέντευξη Τύπου.
Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί στις 13:00 στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όπου θα παρουσιαστούν οι βασικές πτυχές της κυβερνητικής παρέμβασης.
Στη συνέντευξη θα συμμετάσχουν κυβερνητικά στελέχη που έχουν ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση της πολιτικής για το συγκεκριμένο ζήτημα.