Η Ειρήνη Μουρτζούκου καταγγέλλει μέσα από υπόμνημα ότι η Φωτεινή και η Πόπη προσπάθησαν να πουλήσουν τον μικρό Παναγιωτάκη, σοκάροντας το πανελλήνιο. Όλο το ρεπορτάζ.
Μία βόμβα φαίνεται πως εκτόξευσε η Ειρήνη Μουρτζούκου σχετικά με την υπόθεση της δολοφονίας του μικρού Παναγιωτάκη. Συνεχίζει να αρνείται τις κατηγορίες ενώ δεν δίστασε να καταγγείλει ότι η Φωτεινή και η Πόπη θέλησαν να πουλήσουν το αδικοχαμένο βρέφος. Όλο το ρεπορτάζ.
Οι «βόμβες» της Ειρήνης Μουρτζούκου – «Προσπάθησαν να πουλήσουν τον Παναγιωτάκη»
Δεκαεπτά μήνες μετά τον θάνατο του μικρού Παναγιωτάκη, η Ειρήνη Μουρτζούκου μιλά για πρώτη φορά ανοιχτά και χωρίς περιστροφές. Παρά την προφυλάκισή της, δηλώνει πως τώρα νιώθει πιο ελεύθερη από ποτέ να πει όσα – όπως αναφέρει – απέφευγε όσο ήταν ελεύθερη, ακόμη και όταν δεχόταν πιεστικές ερωτήσεις. Τα όσα καταγγέλλει προκαλούν σοκ, καθώς για πρώτη φορά κάνει λόγο για απόπειρα πώλησης του παιδιού, πολύ πριν από τον θάνατό του.
«Είχαν συζητήσει να πουλήσουν τον Παναγιωτάκη»
«Είχε περάσει καιρός αφότου είχαμε κάνει σχέση με την Πόπη, όταν έμαθα ότι η Καλλιόπη, η μητέρα της και κάποιοι άλλοι τους οποίους δεν γνωρίζω, είχαν συζητήσει το ενδεχόμενο να πουλήσουν τον Παναγιωτάκη», αναφέρει χαρακτηριστικά. Όπως λέει, το συγκεκριμένο ενδεχόμενο δεν έμεινε σε επίπεδο συζήτησης:
«Αυτό είχε συμβεί λίγο πριν γνωριστούμε με την Καλλιόπη. Μάλιστα, όπως έχω πληροφορηθεί, είχαν γίνει και κάποιες προπαρασκευαστικές ενέργειες και συζητήσεις με αγοραστές, οι οποίες όμως δεν κατέληξαν σε συμφωνία».
Σύμφωνα με το ereportaz.gr και όσα υποστηρίζει, το παιδί είχε εξεταστεί ακόμη και από γιατρό: «Ο Παναγιωτάκης είχε εξεταστεί από γιατρό, για να διαπιστωθεί αν είναι καλή η κατάσταση της υγείας του».
«Με απείλησε ότι θα με σκοτώσει αν μιλήσω»
Η Ειρήνη Μουρτζούκου κάνει λόγο για σοβαρές απειλές σε βάρος της: «Δεν ξέρω περισσότερες λεπτομέρειες, όμως η Καλλιόπη με είχε απειλήσει ότι “θα με σκοτώσει αν μου ξεφύγει το παραμικρό” και ότι “θα βρεθώ σε χαντάκι οποτεδήποτε και αν μιλήσω για αυτό το θέμα”».
Δείτε ακόμα Οργή για την Ειρήνη Μουρτζούκου έξω από τα δικαστήρια – «Φόνισσα» φώναζε το συγκεντρωμένο πλήθος (βίντεο)
Συνδέει μάλιστα τις καταγγελίες αυτές με παλαιότερη φράση που – όπως λέει – της είχε ειπωθεί: «Μου είχε αναφέρει πως “προτιμούσε να μην υπάρχει στη ζωή της ο Παναγιώτης”. Συνδυάζοντας όλα αυτά στο μυαλό μου, νομίζω πως εξηγείται – ή καλύτερα αποκαλύπτεται – το παρασκήνιο πίσω από τις συνθήκες θανάτου του Παναγιωτάκη».
«Όλα θα αποδειχθούν από τις συνομιλίες»
Η Ειρήνη δηλώνει πεπεισμένη πως οι ισχυρισμοί της μπορούν να αποδειχθούν: «Όλα όσα ισχυρίζομαι για την υπόθεση πώλησης του Παναγιωτάκη πιστεύω πως θα αποδειχθούν όταν θα έχω στη διάθεσή μου το σύνολο των απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών μεταξύ μας».
Παράλληλα, επαναλαμβάνει κατηγορηματικά: «Δεν έχω καμία ευθύνη για τον θάνατο του Παναγιώτη. Για μένα ήταν το παιδί που έδωσε φως στα σκοτάδια της ψυχής μου. Δέχομαι συνεχείς απειλές για τη ζωή μου προκειμένου να μην αποκαλύψω τις συνθήκες θανάτου του και όλο το παρασκήνιο».