Εκκενώθηκε πτήση επειδή δίχρονο παιδί δεν μπορούσε να βάλει μάσκα

Επιβάτες αεροπλάνου αναγκάστηκαν να κατέβουν από την πτήση επειδή ένα κοριτσάκι 2 χρονών έσκιζε συνεχώς τη μάσκα που του φορούσαν.

Ακόμα κι έτσι όμως πολλοί έσπευσαν να υπερασπιστούν τόσο τη μικρή όσο και τη μαμά της, βάζοντάς τα με τους υπαλλήλους της αεροπορικής.

Δείτε επίσηςΣτα διαλείμματα δεν θα είναι υποχρεωτική η μάσκα στα παιδιά ; Δωρεάν οι μάσκες για τους μαθητές σε όλα τα σχολεία

Σύμφωνα με το newsbeast.gr, λόγος ήταν πως τους είπαν πως η αεροπορική JetBlue είχε αλλάξει πρόσφατα τους κανόνες πτήσης και η χρήση μάσκας μέσα στο αεροπλάνο ήταν τώρα υποχρεωτική για όλους από 2 χρονών και πάνω.

Κάποιος κατέγραψε υλικό από την πτήση εσωτερικού των ΗΠΑ και η ένταση είναι διάχυτη στις συνομιλίες της μαμάς με τους συνοδούς του αεροσκάφους.

Η Chaya Bruck από το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης μίλησε αργότερα στο δίκτυο NBC αποκαλώντας την εμπειρία της «τραυματική». Η αιτία του διαπληκτισμού ήταν η ηλικία της κόρης της, η μητέρα περίμενε πως θα την εξαιρούσαν από το μέτρο της μάσκας εξαιτίας της ηλικίας της.

Δείτε επίσηςΚέρκυρα: Έτσι πέθανε τελικά το 4 μηνών βρέφος- Η μητέρα προσπάθησε να αυτοκτονήσει

«Μου είπε όχι, πρέπει να καλύψει τη μύτη και το στόμα της και εγώ είπα θα προσπαθήσω, η μικρή την τραβούσε όμως συνεχώς. Λίγα λεπτά μετά, ήρθαν και μου είπαν πως πρέπει να μαζέψω τα πράγματά μου και να κατεβώ από το αεροπλάνο».

Η γυναίκα αρνήθηκε και πολλοί μάλιστα συνεπιβάτες ζητούσαν από το πλήρωμα να την αφήσουν να ταξιδέψει. Τότε ακούστηκε η ειδοποίηση από τα μεγάφωνα για την οριστική εκκένωση της πτήσης.

Η JetBlue δήλωσε πως όλοι οι επιβάτες θα επέστρεφαν σύντομα στις θέσεις τους. «Τους ρώτησα ‘‘θέλετε να της δέσω τα χέρια και τα πόδια; Τι θέλετε να κάνω;’’. Ήθελαν απλώς να κατέβω από το αεροπλάνο», δήλωσε η μητέρα.

 

Ο σύζυγός της ισχυρίστηκε ότι σκοπεύει να καταθέσει μήνυση στην αεροπορική.

 

Πηγή: symvaineitwra.gr
Close