Έκλεισαν την πόρτα σε μητέρα και το αυτιστικό παιδί της σε δημοτικό παιδικό σταθμό

Ένα απίστευτο περιστατικό διαδραματίστηκε έξω από δημοτικό παιδικό σταθμό της Πάτρας και μπροστά στα έκπληκτα μάτια μικρών παιδιών. Δάσκαλοι του χώρου προσχολικής αγωγής δεν επέτρεπαν σε μάνα και το παιδί της να μπουν στον παιδικό σταθμό, εξαιτίας της λήξης της σύμβασης ειδικής παιδαγωγού, καθώς το μικρό παιδί έχει διαγνωστεί με ήπιας μορφής αυτισμό.

Το συμβάν διαδραματίστηκε μπροστά στα μάτια νηπίων 3,5 ετών και έξω από δημοτικό παιδικό σταθμό της Πάτρας.

Η καταγγέλλουσα μάλιστα έχει στην κατοχή της και βίντεο από τη στιγμή του φραστικού επεισοδίου και τις προσπάθειες της ίδιας και άλλων γονέων να μεταπείσουν δασκάλες του παδικού σταθμού που βρίσκεται εκτός κέντρου της Πάτρας, να ανοίξει την συρόμενη καγγελόπορτα, για να περάσει μέσα το μικρό παιδί της.

Δείτε επίσης Πασίγνωστη τραγουδίστρια μπήκε σε ψυχιατρική κλινική!

Σύμφωνα με τη μητέρα του παιδιού, για την οποία έκλεισαν οι πόρτες του παιδικού σταθμού, το πρωί της Τετάρτης προκλήθηκε ένταση ανάμεσα σε γονείς και δασκάλους του δημοτικού παιδικού σταθμού.

Ενώ το αγοράκι της είχε γίνει δεκτό στον παιδικό σταθμό κι ενώ θα είχε ήδη εγκληματιστεί με τον κοινωνικό του περίγυρο, πρέπει και πάλι να αποκλειστεί από την προσχολική αγωγή, εξαιτίας της λήξης της σύμβασης ειδικού παιδαγωγού που το είχε αναλάβει.

Το θέμα αναμένεται να έχει και συνέχεια καθώς η μητέρα κάλεσε την αστυνομία και τόσο η ίδια όσο οι εκπαιδευτικοί αλλά και ο πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ Θεόδωρος Τουλγαρίδης πήγαν στο αστυνομικό τμήμα για να δώσουν εξηγήσεις για το φραστικό επεισόδιο που προκλήθηκε. Μάλιστα δικηγόρος έχει αναλάβει την υπόθεση κι αν δεν βρεθεί κάποια λύση, μπορεί το θέμα να φθάσει και στις δικαστικές αίθουσες.

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων.

Με πληροφορίες από thebest.gr

Photo via Agia Meteora

Close