Έλληνας κάτοικος  Κίνας:  Πετάξαμε τις μάσκες  – Τέλος τα μέτρα

Ο κ. Αποστόλης Ζαούτσος,μίλησε  για το τέλος των μέτρων κατά του κορωνοιού στην Κίνα  στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ και τον Νίκο Στραβελάκη. Αναφέρθηκε  στις εικόνες  συνωστισμού   στην Ουχάν την  παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Δείτε επίσης : Κορονοϊός: Αυτό είναι το πιστοποιητικό που παίρνουν όσοι κάνουν το εμβόλιο

Δεν υπάρχουν μέτρα. Είναι σαν να μην υπάρχει ο ιος» ανέφερε χαρακτηρσιτκά

Ο ίδιος σημείωσε πως τις μάσκες τις φορούσαν για την προστασία από το κρύο .

 

Σχετικά με το πώς τα κατάφεραν ο κος Ζαούτσος υπογράμμισε πως χρησιμοποίησαν την τεχνολογία. «Η ανίχνευση γινόταν ηλεκτρονικά και γίνεται ακόμη.. ‘Όπως εξήγησε ο ίδιος υπάρχει ένας κωδικός που πρέπει να σκανάρεις με το κινητό σου όταν μπαίνεις σε οποιοδήποτε χώρο και πρέπει να είσαι πράσινος αν κάποιος ανιχνευτεί ως κρούσμα τότε αυτόματα όλοι γίνονται κίτρινοι ή κόκκινοι που σημαίνει ότι δεν μπορείς να βγεις από το σπίτι σου ή δεν μπορείς να μπεις πουθενά. Δεν υπάρχει κάποια αστυνόμευση… Όσοι είναι πράσινοι κυκλοφορούν χωρίς μέτρα παντού. Δεν μπορείς να περάσεις πουθενά χωρίς πράσινο κωδικό».

21 ημέρες καραντίνα όποιος φτάσει Κίνα

Ο ίδιος ανέφερε σύμφωνα με το skai.gr πως υπάρχει και συγκεκριμένο μέτρο για να μην μπει ο Κορωναίος στην Κίνα και ότι όποιος φτάσει στην Κίνα μπαίνει 21 ημέρες καραντίνα, σε ένα ειδικό ξενοδοχείο στο Πεκίνο ή την Σαγκάη και μια βδομάδα σπίτι του.

Παράλληλα, ερωτηθείς για το πως νιώθει που μόλις ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας βρίσκεται έξω και μπορεί να γλεντά μέχρι τα ξημερώματα, δήλωσε πως «νιώθουμε χαρούμενοι που είμαστε εδώ και απογοητευμένοι πως αντιμετώπισε ο Δυτικός κόσμος την πανδημία».

 

 

Close