Ελληνικός Δήμος  μας δείχνει τον δρόμο! Δωρεάν tablets για τις ανάγκες των μαθητών!

Με την πανδημία του κορονοϊού να μαστίζει και τη δική μας χώρα, η κυβέρνηση προχώρησε σε μερικά έκτακτα μέτρα που λίγο ή πολύ όλοι γνωρίζουμε. Ένα από αυτά, ήταν και το κλείσιμο όλων των ελληνικών σχολείων. Αρχικά οι…πρόωρες διακοπές των μαθητών θα κρατούσαν μόνο 14 ημέρες.

Φαίνεται όμως, πως οι εξελίξεις ήταν πολλές και τα γεγονότα άλλαξαν τα σχέδιά μας. Έτσι, τα σχολεία παραμένουν μέχρι και σήμερα κλειστά με τους γονείς και τους μαθητές να αγωνιούν για τις χαμένες ώρες και τα κενά στη διδακτική ύλη.

Περισσότερο, αγωνιούν οι μαθητές που φέτος διανύουν την τρίτη λυκείου. Μια τάξη, η οποία είναι γεμάτη υποχρεώσεις και καθορίζει κατά ένα μεγάλο ποσοστό το μέλλον των παιδιών αυτής της χώρας! Καταλαβαίνετε λοιπόν, ότι το να χαθούν διδακτικές  ώρες σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή θα ήταν καταστροφικό.

Η κυβέρνηση λοιπόν εδώ και περίπου μια εβδομάδα, ξεκίνησε ένα νέο διδακτικό πρόγραμμα, το οποίο θα το ακολουθήσουν μαθητές και φοιτητές μέχρι να λήξει η καραντίνα και να επιστρέψουμε όλοι στους κανονικούς μας ρυθμούς.

Το πρόγραμμα αυτό φέρει το όνομα “διδασκαλία εξ’ αποστάσεως” . Για όποιον δεν γνωρίζει, πρόκειται για ένα διδακτικό μοντέλο, όπου μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί θα επικοινωνούν μέσω του διαδικτύου και θα κάνουν από εκεί το μάθημα τους.

Το διαδίκτυο, δεν είναι η μόνη λύση. Η κυβέρνηση όρισε και το τηλέφωνο ως εργαλείο της διδασκαλίας εξ’ αποστάσεως. Παρόλα αυτά φαίνεται πως υπάρχουν αντιρρήσεις σχετικά με αυτό το νέο εκπαιδευτικό μοντέλο που ξεκινούν από τους γονείς των μαθητών.

Πολλοί μαθητές δεν έχουν διαδίκτυο, υπολογιστή ή tablet και θεωρούν ότι το μάθημα μέσω τηλεφώνου, σίγουρα δε θα είχε τα ίδια αποτελέσματα. Ήδη σύλλογοι γονέων απαιτούν από την κυβέρνηση τη παραχώρηση δωρεάν tablet ή υπολογιστών για τα παιδιά τους.

Φαίνεται πως ο δήμος Καρύστου είναι ο πρώτος δήμος στην Ελλάδα που υλοποίησε αυτή την επιθυμία. Συγκεκριμένα, με ανακοίνωση του η οποία δημοσιεύθηκε στο ikarystos.gr, εξηγεί πως θα δώσει δωρεάν tablet στους μαθητές που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα αγοράσουν έτσι ώστε να συμμετάσχουν στη διδασκαλία εξ’ αποστάσεως.

Διαβάστε την ανακοίνωση του δήμου Καρύστου παρακάτω:

«Στη δύσκολη και πρωτόγνωρη συγκυρία που ζούμε, ο Δήμος Καρύστου στέκεται δίπλα στους μαθητές της περιοχής μας. Σε συνεννόηση με τους διευθυντές των σχολείων και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων ο Δήμος Καρύστου θα παρέχει δωρεάν tablets και πρόσβαση στο διαδίκτυο καθώς και δωρεάν εκτυπώσεις στους μαθητές που αδυνατούν να καλύψουν τα παραπάνω , ώστε όλοι να έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στην εκπαίδευση, μέσω διαδικτύου, που πραγματοποιεί το Υπουργείο Παιδείας. Η δαπάνη της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από τις μισθοδοσίες του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων.»

Τα θερμά μας συγχαρητήρια στο δήμο Καρύστου. Ελπίζουμε και οι υπόλοιποι δήμοι της χώρας, να ακολουθήσουν το παράδειγμα του!

Photo via: mag24.gr

 

Close