Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την ΕΜΥ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης εξέδωσε η ΕΜΥ. Έρχεται το φαινόμενο Ψυχρή Λίμνη.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο, ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις, προβλέπονται από σήμερα Δευτέρα (07-06-2021) το μεσημέρι στη βόρεια Ελλάδα, αύριο Τρίτη (08-06-2021) στην κεντρική και τη βόρεια χώρα και την Τετάρτη (09-06-2021) σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Σήμερα Δευτέρα (07-06-2021) στη Μακεδονία και τη Θράκη, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Αύριο Τρίτη (08-06-2021), κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία. Τις βραδινές ώρες τα ισχυρά φαινόμενα πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν.
Μεθαύριο Τετάρτη (09-06-2021) τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά. Επισημαίνεται πως τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα στην Πελοπόννησο.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν κατά διαστήματα και τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας.

Δείτε ακόμη Τρόμος στην Αγία Μαρίνα: 6 Πακιστανοί ξεγύμνωσαν γυναίκα και το μετέδιδαν live

Τι είναι το φαινόμενο της «Ψυχρής Λίμνης»

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, θα κάνει την εμφάνισή του το φαινόμενο «Ψυχρή Λίμνη», που εκδηλώνεται κυρίως τα απογεύματα.

Οι επόμενες μέρες θα ξεκινούν με ζέστη, το απόγευμα θα εκδηλώνονται βροχές κι ισχυρές καταιγίδες και το βράδυ ο καιρός θα φτιάχνει πάλι.

Υπεύθυνα είναι τα νεφικά συστήματα που θα προσεγγίσουν τη χώρα μας από την περιοχή της Ιταλίας και των βόρειων – βορειοδυτικών Βαλκανίων.

Πρόκειται για ψυχρές αέριες μάζες στα ανώτερα τμήματα της ατμόσφαιρας. Όπως εξήγησε ο κ. Μαρουσάκης, το απόγευμα έχουμε τις μεγαλύτερες θερμοκρασιακές διαφορές μεταξύ της ανώτερης ατμόσφαιρας και της θερμοκρασίας του εδάφους, με αποτελέσματα να υπάρχει έντονη καιρική αστάθεια.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη η αστάθεια θα εκδηλωθεί σε όλο τον ηπειρωτικό κορμό, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής.

Close