ΕΟΦ-ανάκληση-αποσυμφορητικού μύτης-

ΕΟΦ: Ανακαλεί ένα πασίγνωστο αποσυμφορητικό σπρέι για την μύτη. 

Ο ΕΟΦ προχώρησε στην ανάκληση των κάτωθι παρτίδων του φαρμακευτικού προϊόντος DEXA-RHINASPRAY-N N.SP.SU.MD (0,028+0,1717)MG/ACTUATION, κατόπιν ενημέρωσης του Κατόχου Άδειας Κυκλοφορίας για αποτελέσματα εκτός προδιαγραφών που διαπιστώθηκαν στο πλαίσιο της μελέτης σταθερότητας, ως προς την περιεκτικότητα σε ένα από τα δύο δραστικά συστατικά και τα προϊόντα αποικοδόμησής του, σε 2 παρτίδες προϊόντος.

Δείτε ακόμα ΕΟΦ: Ανακαλεί σιρόπι για το βήχα

Οπως αναφέρει ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, «η παρούσα Απόφαση εκδίδεται προληπτικά για την προστασία της Δημόσιας Υγείας. Η εταιρεία Opella Healthcare Greece, ως Κάτοχος Άδειας κυκλοφορίας, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες των συγκεκριμένων παρτίδων και να τις αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν».

ΕΟΦ-ανάκληση-αποσυμφορητικού μύτης-

To DEXA-RHINASPRAY Ν, όπως αναφέρει ο οδηγός φαρμάκων Γαληνός είναι ένα ειδικό φάρμακο το οποίο έχει έντονη δράση χορηγούμενο τυπικώς σε περιπτώσεις εμμένουσας και σοβαρής ρινικής συμφορήσεως, για παράδειγμα σε αλλεργική ρινίτιδα (hay fever) ή χρόνια ρινίτιδα με συνοδό παραρρινοκολπίτιδα.

Δείτε ακόμα ΕΦΕΤ : Αυτές τις παρτίδες KINDER ανακαλεί στην Ελλάδα λόγω πιθανής Σαλμονέλας

Περιέχει το αγγειοσυσπαστικό φάρμακο τραμαζολίνη κι ένα ειδικό παράγωγο κορτιζόνης, το οποίο είναι ιδιαιτέρως ευεργετικό στην τοπική αντιαλλεργική και αντιφλεγμονώδη αγωγή.

ΕΟΦ-ανάκληση-αποσυμφορητικού μύτης-

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Close