ΕΟΦ: Ανακαλούνται γνωστά φάρμακα κορτιζόνης. Βρέθηκαν να περιέχουν επικίνδυνη ουσία

Ανάκληση ΕΟΦ: Σε μια ακόμη ανάκληση προέβη ο ΕΟΦ και αυτή τη φορά ανακαλεί  Φάρμακα  που μπορεί να περιέχουν σωματίδια από ανοξείδωτο ατσάλι. Αν τα έχετε πετάξτε τα.

Ο ΕΟΦ προχώρησε σε ανάκληση δύο φαρμάκων. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του αναφέρει: «Ανάκληση παρτίδων των φαρμακευτικών προϊόντων ΄΄ CELESTONE CHRONODOSE INJ.SU.RET (3+3)MG/1 ML VIAL και PROPIOCHRONE INJ.SUSP (5+2)MG/1ML ΄΄».

Ο ΕΟΦ έκανε την εξής ανακοίνωση: «Την ανάκληση των παραπάνω παρτίδων των φαρμάκων CELESTONE CHRONODOSE INJ.SU.RET (3+3)MG/1 ML VIAL και PROPIOCHRONE INJ.SUSP (5+2)MG/1ML του παραπάνω πίνακα μετά από ενημέρωση για πιθανότητα ανίχνευσης σωματιδίων από ανοξείδωτο ατσάλι, μέσα στο αποστειρωμένο διάλυμα, τα οποία προέρχονται από εξάρτημα που αποτελεί μέρος της γραμμής παραγωγής του προϊόντος.

Η παρούσα Απόφαση εκδίδεται προληπτικά στο πλαίσιο προάσπισης της δημόσιας υγείας με σκοπό την ενίσχυση της εθελοντικής ανάκλησης του Κατόχου της Άδειας Κυκλοφορίας N.V. ORGANON HOLLAND.

Δείτε ακόμα: ΕΟΦ : Ανακαλεί προϊόν Παπουτσάνης

Η εταιρεία ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε., ως Τοπικός Αντιπρόσωπος, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες των συγκεκριμένων παρτίδων και να τις αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.»

Δείτε όλες τις ανακλήσεις από ΕΦΕΤ και ΕΟΦ με ένα κλικ  εδώ

Close