ΕΟΠΥΥ - Δείτε από πότε θα μπορούν τα παιδιά μας να πηγαίνουν δωρεάν στον οδοντίατρο

Το άνοιγμα της οδοντιατρικής περίθαλψης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας δίνει τώρα ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας Σταμάτης Βαρδαρός, με στόχο να καλυφθούν οι ανάγκες περίπου 800.000 παιδιών στην Ελλάδα.
Ήδη ο κ. Βαρδαρός συζητά τις ημέρες αυτές τα διαδικαστικά ζητήματα με την Οδοντιατρική Ομοσπονδία, προκειμένου να καταλήξουν σε μία Συλλογική Σύμβαση.

Δείτε επίσης: Πώς δεν θα κολλήσει το μωρό όταν η μαμά έχει ίωση

Εκτιμάται ότι οι συζητήσεις βρίσκονται σε τελικό στάδιο και θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου.

Ουσιαστικά δηλαδή, ο ΕΟΠΥΥ θα αγοράζει υπηρεσίες, από ελεύθερους επαγγελματίες οδοντιάτρους, καθώς μέχρι σήμερα, δεν είχε τέτοιες συμβάσεις.

Η παρέμβαση αυτή θα αφορά παιδιά ηλικίας 6-12 ετών και οι γονείς θα μπορούν με ένα voucher να προσέρχονται στον οδοντίατρο και να πραγματοποιούν δωρεάν μία σειρά από προληπτικές και όχι μόνο εξετάσεις όπως καθαρισμό δοντιών, σφραγίσματα κλπ.

Το συνολικό κονδύλι του ΕΟΠΥΥ ανέρχεται σε 40 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Στον ΕΟΠΥΥ υπήρχε τεράστιο κενό στο θέμα της οδοντιατρικής περίθαλψης καθώς ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός οργανισμός από την ίδρυσή του δεν κάλυπτε ποτέ οδοντιατρικές υπηρεσίες ούτε σε παιδιά ούτε σε ενήλικες.

Δείτε επίσης: Η επιστήμη μίλησε:Τα παιδιά που συμμετέχουν από μικρή ηλικία στις δουλειές του σπιτιού γίνονται σωστοί ενήλικοι

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι οδοντίατροι των δημοσίων δομών στη χώρα μας, ανέρχονται σε μόλις 400.

Σύμφωνα με την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, πάνω από 90% των οδοντιάτρων είναι ελεύθεροι επαγγελματίες με κύκλο εργασιών που έχει δεχτεί συντριπτικό πλήγμα και οδηγεί διαρκώς στη μετανάστευση, ακόμη και στην οριστική εγκατάλειψη του επαγγέλματος», αφού τα ασφαλιστικά ταμεία που έχουν ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ δεν καλύπτουν ούτε τις βασικές οδοντιατρικές εργασίες.

Νίνα Κομνηνού

Πηγή: athina984.gr
Close