Επείγουσα αεροδιακομιδή βρέφους στην Ιταλία για μεταμόσχευση καρδιάς

Eνα βρέφος 18 μηνών μεταφέρθηκε με επείγουσα αεροδιακομιδή από την Ελλάδα στην Ιταλία για  να υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς καθώς  αντιμετωπίζει σοβαρά καρδιακά προβλήματα.

Επείγουσα επιχείρηση αεροδιακομιδής, πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του ΕΚΑΒ, του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, για ένα βρέφος μόλις 18 μηνών, το οποίο νοσηλευόταν στο νοσοκομείο, με σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα και μεταφέρθηκε την Δευτέρα 23/1 στο μεταμοσχευτικό κέντρο της Μπολόνια στην Ιταλία, όπου και θα αναμένει συμβατό καρδιακό μόσχευμα.

Στο μεταμοσχευτικό κέντρο, έχουν ήδη μεταμοσχευτεί επιτυχώς μικροί ασθενείς από την Ελλάδα, βάσει διακρατικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας σε θέματα μεταμοσχεύσεων, με σκοπό την βέλτιστη και έγκαιρη αντιμετώπιση ειδικών περιπτώσεων ασθενών που χρήζουν μεταμόσχευσης.

Δείτε επίσης : Σοβαρή καταγγελία για αστέρα του UFC : Κατηγορείται για άγριο ξυλοδαρμό γυναίκας στο γιοτ  Έκανε σαν δαιμονισμένος

Οι παιδιατρικές μεταμοσχεύσεις συμπαγών οργάνων αποτελούν έναν ιδιαίτερο και ευαίσθητο τομέα του συστήματος μεταμοσχεύσεων κάθε χώρας, η ανάπτυξη του οποίου συνδέεται άρρηκτα με το πληθυσμιακό της μέγεθος.

Οι μικροί ασθενείς που χρήζουν μεταμόσχευσης καρδιάς, πνευμόνων ή ήπατος στην Ελλάδα, εξυπηρετούνται άμεσα και με άριστα αποτελέσματα από μεταμοσχευτικά κέντρα της Ιταλίας σύμφωνα με το ieidiseis.gr να βρέφος 18 μηνών μεταφέρθηκε με επείγουσα αεροδιακομιδή από την Ελλάδα στην Ιταλία, ώστε να υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς, αφού αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, τα οποία λόγω πολλαπλάσιου πληθυσμού, συγκεντρώνουν μεγαλύτερο αριθμό παιδιατρικών μοσχευμάτων.

Στην ουσία, μέσω της συμφωνίας, δημιουργείται ένα κοινό μητρώο αναμονής για Ιταλούς και Έλληνες παιδιατρικούς ασθενείς και για το λόγο αυτό παιδιατρικά μοσχεύματα από δότες της Ελλάδας, προσφέρονται και μεταμοσχεύονται στην Ιταλία.

Δείτε επίσης : Δολοφονία Ανθής Λινάρδου: Συγκλονίζει το δράμα των παιδιών της  Έμαθαν τα πάντα

Ο ΕΟΜ ευχαριστεί θερμά τόσο το ΕΚΑΒ, όσο και το ΩΚΚ για την επίτευξη της έγκαιρης και ασφαλούς μετάβασης του βρέφους στην Ιταλία, όπως και κάθε παιδιατρική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας της χώρας μας, που, μέσω της δωρεάς οργάνων, υποστηρίζει έμπρακτα τη συνεργασία αυτή και ως εκ τούτου τη θεραπεία των μικρών ασθενών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο Daddy-Cool.gr

Close