Επείγουσα ανάκληση σε πασίγνωστο ταχίνι με σαλμονέλα - «Προσοχή ,δεν αλλάζει η όψη από την μόλυνση»

Επείγουσα ανάκληση σε πασίγνωστο ταχίνι με σαλμονέλα – «Προσοχή ,δεν αλλάζει η όψη από την μόλυνση»

Σε άμεση ανάκληση γνωστού ταχινιού προχώρησαν οι Αρχές τροφίμων, καθώς είναι μολυσμένο με σαλμονέλα, γεγονός που το καθιστά δυνητικά επικίνδυνα για την υγεία των καταναλωτών

Νέα ανάκληση έρχεται από τις Καναδικές Αρχές Τροφίμων και αφορά δημοφιλές ταχίνι, το οποίο κρίθηκε επικίνδυνο για την υγεία των καταναλωτών λόγω σαλμονέλας.

Οι καταναλωτές που το έχουν ήδη αγοράσει, καλούνται να μην το φάνε και να το επιστρέψουν στο σημείο πώλησης του, ενώ πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί, καθώς η μόλυνση δεν αλλοιώνει την όψη ή την μυρωδιά του προϊόντος.

Η Καναδική Υπηρεσία Ελέγχου Τροφίμων (CFIA) ανακοίνωσε την ανάκληση προϊόντων ταχινιού της μάρκας Shaikh Al Kar, μετά από ενδείξεις πιθανής μόλυνσης με Salmonella. Η ανάκληση αφορά τα προϊόντα που διανέμονται στη Βρετανική Κολομβία και περιλαμβάνει τις συσκευασίες 400 γρ. (κωδικός BN#: 130824.T.) και 800 γρ. (κωδικός BN#: 130824.T.), με ημερομηνία λήξης 12 Αυγούστου 2026.

Να σημειωθεί πως σας ενημερώνουμε για τις ανακλήσεις σε όλο το κόσμο, καθώς υπάρχουν πολλοί Έλληνες του εξωτερικού, τόσο από την Αμερική, όσο κι από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες που διαβάζουν το daddy-cool.gr, και θα θέλαμε να ενημερώνονται σχετικά, προκειμένου να προσέχουν τι καταναλώνουν.

Η εταιρεία HNA Distribution Inc., υπεύθυνη για τη διανομή του προϊόντος, συνεργάζεται με τις αρχές για την απομάκρυνση των μολυσμένων προϊόντων από τα ράφια.

Οι καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους τις εν λόγω συσκευασίες καλούνται να μην τις καταναλώσουν και να τις επιστρέψουν στο κατάστημα όπου τις αγόρασαν ή να τις απορρίψουν με ασφαλή τρόπο.

Το ταχίνι που ανακαλείται

Επείγουσα ανάκληση σε πασίγνωστο ταχίνι με σαλμονέλα - «Προσοχή ,δεν αλλάζει η όψη από την μόλυνση»

Η κατανάλωση μολυσμένου ταχινιού μπορεί να προκαλέσει διάρροια, κοιλιακούς πόνους, πυρετό, ναυτία και εμετό, ενώ ιδιαίτερα ευάλωτα είναι τα μικρά παιδιά, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με μειωμένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Για την πρόληψη τέτοιων περιστατικών, είναι σημαντικό να τηρούνται υψηλά πρότυπα υγιεινής κατά την παραγωγή, συσκευασία και αποθήκευση του ταχινιού.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί κρούσματα ασθενειών που να σχετίζονται με την κατανάλωση των προϊόντων. Η CFIA συνεχίζει την έρευνα για την ασφάλεια των τροφίμων, ελέγχοντας αν άλλα προϊόντα ενδέχεται να επηρεάζονται.

Η CFIA ενημερώνει ότι τα προϊόντα μολυσμένα με Salmonella δεν παρουσιάζουν απαραίτητα οπτικά ή οσφρητικά σημάδια αλλοίωσης, αλλά μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές λοιμώξεις.

Σχετικά άρθρα