Μόλις βγήκε το επίδομα τέκνων 2018! Αιτήσεις μέχρι 20 Ιουνίου. Δείτε αν το δικαιούστε!

Τα ποσοστά γεννήσεων στην Ελλάδα συνεχώς και μειώνονται, με αποτέλεσμα το μεγάλο δημογραφικό πρόβλημα που δημιουργείτε στη χώρα μας.

Με την οικονομική κρίση όμως που βιώνουμε, η επιλογή να μην φέρνουμε στον κόσμο παιδιά φαίνεται μονόδρομος. Για το λόγο αυτό ο νέος πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί με την απόφαση να παρέχει επίδομα στα παιδιά που γεννιούνται από δω και πέρα στην Ελλάδα.

Η δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αφορούσε στην ενίσχυση με 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που θα γεννιέται στο εξής στην Ελλάδα.

Δείτε επίσης Δείτε τι ώρα θα ανοίγουν τα σχολεία τη νέα σχολική χρονιά;

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επεξεργασία έχει ήδη γίνει στην Πειραιώς, πριν την τοποθετηθούν τα πρόσωπα στα υπουργεία και περιλαμβάνει πολύ διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια προκειμένου το βοήθημα αυτό να το παίρνει η συντριπτική πλειονότητα των νέων ελληνικών οικογενειών και όχι, ασφαλώς, εκείνες που επί της ουσίας δεν το χρειάζονται.

Επίσης, υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας ώστε να λαμβάνεται με καταχρηστικό τρόπο. Έτσι, η βοήθεια αυτή θα δίδεται μόνον στους αποδεδειγμένα νόμιμους δικαιούχους, ενώ θα υπάρξουν και επιπλέον εγγυήσεις για τον τρόπο χορήγησής του για κάθε παιδί που θα γεννιέται στην Ελλάδα. Το μέτρο, όπως δεσμεύθηκε ο κ. Μητσοτάκης, θα περιλαμβάνεται στον πρώτο προϋπολογισμό που θα καταθέσει η κυβέρνηση της ΝΔ και θα πάει προς το τέλος του χρόνου, με πιθανότητα εφαρμογής, αρχές του 2020.

Απομένει να «τακτοποιηθούν» όλες οι λεπτομέρειες από τη νέα διοίκηση του υπ. Εργασίας, ώστε να προχωρήσει και επισήμως η δέσμευση Μητσοτάκη, ενώ οι «κατευθυντήριες γραμμές», όπως προείπαμε, έχουν ήδη δοθεί και περιλαμβάνονται και στο πρόγραμμα της ΝΔ.

Δείτε επίσης Το σοβαρό πρόβλημα υγείας της πιο όμορφης παίκτριας του GNTM (εικόνα)

Επίσης, προς αυτή την κατεύθυνση:

-Θα αυξηθεί ο αριθμός των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς.

-Παράλληλα, από το νέο χρόνο θα αυξηθεί το επίδομα παιδιού σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

-Αυξάνεται το όριο του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.

– Θα δοθεί επιταγή 180 ευρώ για κάθε παιδί που δεν μπαίνει σε παιδικό σταθμό.

Επίσης για τις νέες μητέρες η ΝΔ επιθυμεί να έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν εκείνες το χρόνο για την άδεια εγκυμοσύνης και λοχείας. Υπόσχεται επίσης την καθιέρωση για πρώτη φορά στη χώρα μας του προγράμματος “βοήθεια στην εργαζόμενη μητέρα”.

Πηγή: aftodioikisi.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα αρθρα μας με ένα κλικ 

Close